Samsun'da batan geminin ardından dramatik olay

Kaptan Sercan Çaylı, Karadeniz’de parçalanmış filikada gördüğü cenazeyi gemisine alıp, rotasını değiştirerek limana teslim etti. Cenaze, Samsun’da batan geminin kaptanına aitti

Samsun'da batan geminin ardından dramatik olay

Rusya’dan gelen ‘Volgobalt 214’ adlı kargo gemisi, 7 Ocak’ta Samsun’da fırtınada batmıştı. 7 mürettebat kurtarılmış, 6 kişi ise ölmüştü. Kazadan 12 gün sonra dramatik bir olay yaşandı. Rusya’dan Yunanistan’a gitmek üzere 19 Ocak’ta yola çıkan Kamer Denizcilik’e ait kargo gemisi M/V Nurs, Novorossky açıklarında bir gemi filikası gördü. Parçalanmış filikada bir kişinin cansız yattığını belirleyen geminin kaptanı Sercan Çaylı, olaya kayıtsız kalmayarak gemiyi durdurdu. Açıkta sürüklenen filikanın yetkililer gelene kadar kaybolacağını düşünen Çaylı, batan Volgobalt 214’ün kaptanı İsmailov Turbat’ın (47) filikadaki cenazesini gemiye aldırdı.

DENİZCİLİK GELENEĞİ

Samsun'da batan geminin ardından dramatik olay

Samsun’daki kazada kaybolan denizciler olduğunu bilen Sercan Çaylı, geminin yetkilisi Emir Yıldız’ı aradı. Yıldız da, Volgobalt 214’ün yetkilisi Omur Marine Genel Müdürü Ahmet Can Bozkurt’u arayarak, cenazenin M/V Nurs’un rotası dışındaki Novorossky’de yetkililere teslimi için izin istedi. Büyük maliyetler tutan rota değişikliğine iki şirket de onay verince M/V Nurs, yoğun hava muhalefeti nedeniyle gece yarısı Novorossky limanına varabildi. Volgabalt 214’ün sigorta şirketi havanın izin vermemesi nedeniyle 20 Ocak’ta kiraladığı bot ile Azeri kaptanın cenazesini alarak Rus yetkililere teslim etti.

ŞİRKETTEN DE ÖRNEK DAVRANIŞ

Batan Volgabalt 214’ün sigortacısı Omur Marine’den avukat Ahmet Can Bozkurt, “Nurs gemisi mürettebatı ve kaptanının bu güzel davranışı bizi mutlu etti. Bu insani davranış ile cenazenin kaybolması önlenirken, geminin rotasını hiç düşünmeden değiştirmeyi göze alması denizcilik dayanışmasını kanıtladı. Biz M/V Nurs’un rota değişikliği ve liman masraflarını ödemeye hazırız. Temsilcimiz Novorossky’de tüm işlemleri takip ederken, Azeri kaptanın kederli ailesine teslim edilmesini sağlayacak” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem