Sami Hoştan tahliye oldu

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konan Sami Hoştan, Serhan Bolluk ve Abdulmüttallip Tonçer tahliye edildi..

Sami Hoştan tahliye oldu

Ergenekon davasında, tutuklu sanıklardan Sami Hoştan, Serhan Bolluk ve Abdülmuttalip Tonçer'in tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti, dosya kapsamı, suç vasıflarının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak, Sami Hoştan, Serhan Bolluk ve Abdülmuttalip Tonçer'in tahliyesini kararlaştırdı. Mahkeme Heyeti, bu sanıkların yurt dışına çıkışlarına yasak getirdi.

"Dava tel tel dökülüyor"

Tahliyesinin ardından İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığına gelen Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, '' Ortada bir sanık yok, bir şey yok. O soruşturmanın da nasıl yürüdüğü belli. Davayı nereden tutsanız tel tel dökülüyor. Bu dava çökmüş vaziyette '' dedi.

Bu arada tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un, ''kişisel verileri kaydetmek''le suçlandığını belirten Mahkeme Heyeti, kişisel verileri kaydedilen kişiler arasında davaya müdahil olma talebinde bulunan Prof. Dr. Hüsamettin Erdem, Prof. Dr. Tacettin Uzun ve Yrd. Doç. Dr. Hidayet Işık'ın da bulunduğunu bildirdi.

Mahkeme Heyeti, suçtan zarar görme ihtimalleri bulunduğundan Erdem, Uzun ve Işık'ın müdahil, Hüseyin Güner'in de bu kişiler adına müdahil avukatı olarak davaya katılmasına hükmetti.

Duruşma, 23 Şubat Pazartesi günü saat 09.30'a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem