''Samast çocuktu o zaman!''

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın avukatı müvekkilinin Çocuk Mahkemesi’nde yargılanması için başvuruda bulundu. Samast’ın avukatı Levent Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geler

''Samast çocuktu o zaman!''

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın avukatı müvekkilinin Çocuk Mahkemesi’nde yargılanması için başvuruda bulundu. Samast’ın avukatı Levent Yıldırım, bugün öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 8 sayfalık bir dilekçe sundu.

SAMAST İLE İLGİLİ BÖLÜM AYRILSIN

Avukat Yıldırım, 22 Temmuz 2010’da yürürlüğe giren “Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına" dair 6008 sayılı kanunun 8. maddesi kapsamında, dosyanın Samast ile ilgili bölümlerinin ayrılarak çocuk mahkemesine gönderilmesini istedi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILANAMAZ

Yıldırım dilekçesinde, özel yetkili mahkemelerin görev alanını belirleyen CMK’nın 250. maddesine bir fıkra ekleyen kanundaki “Çocuklar, bu madde hükümleri uyarınca kurulan mahkemelerde yargılanamazlar ve bu mahkemelere özgü soruşturma ve kovuşturma hükümleri çocuklar bakımından uygulanmaz" hükmü, kapsamında yargılamanın özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yapılamayacağını belirtti.

SUÇ TARİHİNDE ÇOCUKTU

Müvekkilinin suç tarihinde çocuk olması nedeniyle başvuru yapan avukat Yıldırım’ın talebinin, 25 Ekim Pazartesi günü görülecek 15. duruşmada karara bağlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler