Samanlık ve ahırlardan seçmen çıktı

Seçmen listelerinin askıya çıkmasından sonra ortaya çıkanlar tedirgin etmeye başladı

Samanlık ve ahırlardan seçmen çıktı

Yüksek Seçim Kurulu seçmen listelerini askıya çıkardı, bombalar art arda patladı. Listeden adeta sahte seçmen fışkırıyor. Hayatını kaybedenlerin bile seçmen yazıldığı listede son günlerde ahırlar, samanlıklar ve metruk binalarda yazılan seçmen sayısı vatandaşı şaşkına çevirdi. Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, bir köyde samanlık ve ahırda seçmen kaydının bulunduğunu söyledi. Sahte seçmen skandalını gündeme taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beyoğlu’nda dört katlı bir binanın olmayan beşinci katındaki seçmenler muhtarlık listesinde bulundu. Üsküdar’da boş bir binada seçmenler tespit edildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinde 900’e yakın kişinin belirtilen adreste olmadığı yönünde bulgular bulunduğunu öğrendiklerini anlattı. Yaşanan sahte seçmen olaylarına Trabzon dinamiklerinden CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Türkiye siyasetine yakışmayan durumlar bunlar. Biz Türkler kendi kendimizi seçemeyecek miyiz? Afganlar, Suriyeliler mi seçecek? Bunu her kim yapıyorsa yanlış yapıyor. YSK çok ciddi tedbirler almalıdır. Geçmişte FETÖ ile iş birliği yapanlar mezardakilere oy kullandırtmak istemişti. Aynı kafa devam ediyor” dedi. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin yorumu ise, “Her zaman yaşanan durum. 165 yaşında seçmenimiz var. Bir apartmana 2 bin 500 seçmen sığdırmışlar. Her seçim döneminde aynı rezillikler baş gösteriyor. Entrikalarla seçim kazanıyorlar. Şikayetten başka ne yapabiliriz? Demokrasiye hile ile gölge düşürüyorlar” şeklinde oldu.

Karadeniz Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem