Salih Cora: "30 Ağustos İstiklal destanıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan 30 Ağustos mesajı.

Salih Cora: "30 Ağustos İstiklal destanıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yıl dönümü için mesaj yayınladı. Cora, yayınladığı mesajında "30 Ağustos, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen istiklal ve istikbal mücadelemizi tüm dünyaya haykırdığımız bir destandır." dedi. 

"30 Ağustos bağımsızlığımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğü konusunda geri adım atmayacağımızın emsalsiz belgesidir." diyen Cora, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de bir mücadele içerisinde olduğunu hatırlattı. 

Cora, "Bugün de Doğu Akdeniz'de yine bir mücadele içerisindeyiz. Değil Almanya tüm Avrupa Yunanistan'ın yanında yer alsa da haklı davamızdan asla geri adım atmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; Türkiye Akdeniz'de, Ege'de, Karaneniz'de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız." şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin tarih boyunca bedeller ödediğinin altını çizen Cora, "Biz, tarih boyunca bedeller ödeyerek, kan ve gözyaşları ile sulanan topraklar üzerinde kurulan bir devletiz. Eğer bugün bir bedel ödememiz gerekiyorsa tıpkı Büyük Taarruz'daki gibi ödemeye hazırız. Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin selameti söz konusu olduğunda asla geri durmayacağımızı herkesin bilmesi gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünde bizlere bu zaferi armağan eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem