Saldırı emrini veren amiral

Mavi Marmara'ya düzenlenen şafak operasyonunu birkaç yüz metre ötedeki zodyaktan izleyen İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eli Marom, askerlerin geminin güvertesinde direnişle karşılaşmasının ardından "ateş edin" emrini verdi ve yardım konvoyunu kan gölüne

Saldırı emrini veren amiral

Mavi Marmara'ya düzenlenen şafak operasyonunu birkaç yüz metre ötedeki zodyaktan izleyen İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eli Marom, askerlerin geminin güvertesinde direnişle karşılaşmasının ardından "ateş edin" emrini verdi ve yardım konvoyunu kan gölüne çevirdi

İsrail'in sabah karşı 04:32'de Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlediği operasyonun detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Buna göre karaya 70 mil açıkta uluslararası sularda seyretmekte olan gemiye 10'a yakın zodyak ve 5 helikopterle operasyon düzenlendi. Operasyonu, zodyakların birinde birkaç yüz metreden askerlerin gemiye indirilişini izleyen İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eli Marom bizzat yönetti.

30 deniz komandosu gemiye helikopterle indirildiğinde direnişle karşılaşacaklarını biliyorlardı. Bir hafta önce geminin nasıl teslim alınacağının tatbikatını yapmış, burada direnişle karşılaşmaları durumunda soğukkanlılıklarını koruyarak eylemcilere nasıl müdahale etmeleri gerektiği gösterilmişti. Ancak gemiye indiklerinde durum hiç öyle olmadı.


Gece görüş sistemiyle izledi


Uluslararası sularda, beyaz bayrak çekili olmasına rağmen tamamen hukuksuz bir şekilde askeri operasyona maruz kalan Mavi Marmara'nın yolcuları güverteye inen askerleri yumruk ve sopalarla karşıladı. Bu sırada gece görüş sistemine sahip kameralarla operasyon an be an İsrailli amiral tarafından takip ediliyordu. Bir İsrail askerinin gemidekiler tarafından bir kat aşağıya atılması ve kafasının üzerine düşmesi üzerine, Deniz Kuvvetleri Komutanı, "Ateş serbest" emrini verdi. Ve katliam başladı. Askerler kendilerine sopa ve yumrukla saldıran yardım gönüllülerinin üzerine kurşun yağdırmaya başladı ve 4'ü Türk 9'unun ölümüne sebep oldu. 26 kişi de kurşunlara hedef olarak yaralandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem