Saldırganların elebaşı da sınırdışı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde geçtiğimiz cuma günü çıkan olaylar sonrasında 16 kişi daha polis tarafından sınır dışı edildi. Kararda, KKTC’de kamu düzenini bozucu, ülke barışını ve yönetsel düzeni tehlikeye sokucu tutum ve davranışlar içerisinde bulunmak su

Saldırganların elebaşı da sınırdışı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde geçtiğimiz cuma günü çıkan olaylar sonrasında 16 kişi daha polis tarafından sınır dışı edildi. Kararda, KKTC’de kamu düzenini bozucu, ülke barışını ve yönetsel düzeni tehlikeye sokucu tutum ve davranışlar içerisinde bulunmak suçundan dolayı sınır dışı edildikleri belirtildi. Bakanlar Kurulu çevrelerinden alınan bilgiye göre sınır dışı edilen öğrencilerin isimleri şöyle: Hasan Akbaş, Veysel Kaplan, Muhsin Söyler, Necdet Kaya, İbrahim Halil Dayanan, Fırat Sandalcı, Talha Fehim Geylan, Faruk Kaya, Abdulvahap Bayhan, Emrah Beyaztaş, Hamdi Seren, Mustafa Gülgör, Ruken Olcan, Cihat Özateş, Abidin Kuzu ve Serdar Kayaalp.

YKP: “Kaygı verici olaylar yaşanıyor”
YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, Kıbrıs’ın kuzeyinde kaygı verici olaylar yaşandığını savundu.
 Kanatlı, yazılı açıklamasında, polis teşkilatının gözaltına aldıklarına işkence yaptığı iddiasını yineleyerek, “Polis teşkilatı aynı zamanda siyasi olarak da taraf tutmaktadır. 1 Mayıslarda, 1 Eylül’erde Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler olarak düzenlemek istediğimiz eylemlere en kaba şekilde müdahale edip, ‘yalnız yurttaş olanlar Kıbrıs’ın kuzeyinde eylem yapar, eylemlere katılır’ deyip durdurmasının politik bir tercihi olduğunu YDÜ ve ülkenin diğer yerlerindeki ülkücülerin eylemleri ile bir kez daha hatırladık” görüşlerini ileri sürüdü.
 YDÜ’deki olayın da maalesef taraf tutarak verildiğini savunan Kanatlı, iddialarını şöyle sürdürdü:

“YDÜ’de üzücü olaylar yaşanmıştır ama bu olayların tek sorumluluğu medyada bahsedildiği gibi ‘Kürt’ öğrenciler mi? Kendi kendilerine mi kavga ettiler? Ülkü ocaklarının kavga sonrasında eylemlerinde attıkları ‘Kıbrıs’ta Katliam Yapacağız’ sloganları bizlere ne tür provokatör slogan attıklarını göstermeye yetmiyor mu? Provokasyonu yapanlar, olaylara sebebiyet verenlerin eleştirilmediği, YDÜ içinde ‘Katliam Yapacağız’ sloganları ile yürüdükleri koşullarda yalnızca Kürt kökenli 4 öğrencinin gözaltına alınması ve mahkemede 3 gün daha gözaltına kalmaları kararı alınması rağmen sınır dışı edilmiş olmaları polis teşkilatının diğer bir politik tercidir.”


 KKTC Ülkü ocakları, dün Girne’de PKK terörüne karşı yapılan eylem sırasında bugün de YDÜ’de gerçekleştirileceği duyurulan eyleme katılmayacağını açıkladı.
 KKTC Ülkü ocakları, yaptığı açıklamada, özetle şöyle dedi:

“Bugünkü yürüyüşe KKTC ülkü ocakları olarak katılımımız olmayacaktır. Türk gençliği olarak şartlar ve koşullar ne olursa olsun her zaman hukuk devletinin üstünlüğüne ve vatanın bölünmez bütünlüğüne inanıyoruz ve bütün vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyoruz, 1000 yıllık kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz ve asla bozamayacak da.

Duyarlı Türk gençliği olarak, gerek Anavatanımız Türkiye, gerekse de Yavruvatanımız Kuzey Kıbrıs’taki yüce devletimize, aziz milletimize ve kahraman emniyet güçlerimize, gönülden güveniyor ve inanıyoruz ki yüce devletimiz bu tür oyunların ve olayların üstesinden gelecek güçte ve kabiliyettedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem