'Sahte peygamber' İskender Evrenesoğlu öldü

Kamuoyunda “sahte peygamber” olarak bilinen ve pek çok kişinin sapkın düşüncelere, yollara yönelmesine neden olan İskender Evrenesoğlu (İmam İskender mihr) ABD'de öldü.

'Sahte peygamber' İskender Evrenesoğlu öldü

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal döneminde 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan 'Sahte Peygamber' İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanınıyordu.

FETÖ GİBİ...

Evrenesoğlu, FETÖ elebaşı Gülen gibi 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç ettikten sonra vakıflar kurdu, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de irticai faaliyetlerine devam etti,

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenesoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet siteleri de, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan inceleme sonunda "İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğu" tespit edildi.

Kurul, sakıncalı meal ve tefsir yayınlarının erişiminin engellenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talepte bulundu.

Talebi değerlendiren Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, ilgili kanun maddesi gereğince söz konusu sitelerin İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı olduğuna hükmederek, sitelerin erişimini engelledi.

AİHM'E BAŞVURDU ANCAK REDDEDİLDİ

MİHR Tarikatı’nın kurucusu Evrenosoğlu, 1998 yılında, İstanbul’da Harp Akademileri Komutanlığınca yayınlanan ‘Türkiye’de İrtica Hareketleri Ve Terörizmin İlişkileri’ adlı kitapta yeralmıştı.

Evrenesoğlu’nun cenazesinin Türkiye’ye gönderileceği öğrenildi.

Tele1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem