Şahin ve Org. Kılınç Adliye'de

Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ve MGK eski Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Tuncer Kılınç'ın da olduğu 18 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi Ergeneko

Şahin ve Org. Kılınç Adliye'de
Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ve MGK eski Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Tuncer Kılınç'ın da olduğu 18 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi


Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Tümgeneral Tuncer Kılınç ve eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ile bazı şüpheliler, adliyeye getirildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne hakim ile savcıların kullandığı kapıdan alınan şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Soruşturmada, çeşitli illerde gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen bazı şüphelilerin de emniyetteki işlemlerine devam edildiği belirtildi.


DEVAM EDEN SORUŞTURMA VE DAVA

“Ergenekon terör örgütü”ne ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, dün adliyeye sevk edilen Albay Cengiz K, Albay Mustafa K, Üsteğmen Taylan Özgür K. ve Üsteğmen Muhammet S. nöbetçi mahkemece tutuklanmış, Kurmay Albay C.H ile Binbaşı E.Ç savcılıktan serbest kalmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce de aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, gazeteci Tuncay Özkan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belde Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Avukat Emcet Olcaytu ve 3 teğmenin de yer aldığı 24 şüpheli tutuklanmıştı.

Olaya ilişkin tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de olduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Soruşturmanın bir kısmının tamamlanması sonrası, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 44'ü tutuklu 86 sanığa da dava açılmıştı.

Dava ile soruşturma kapsamında toplam 72 kişi tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler