Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru nasıl yapılır, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru nasıl yapılır, şartları neler? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru nasıl yapılır, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 bin daimi işçi pozisyonu için alım ilanı Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu kapsamda, Bakanlık bünyesinde farklı hizmet alanlarında görev yapmak üzere ülke genelinde personel istihdam edilecek.

2024 yılında yapılacak olan Sağlık Bakanlığı işçi alımına başvurular, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, 23 Şubat ile 27 Şubat tarihleri arasında, İŞKUR'un çevrim içi platformu aracılığıyla alınacaktır.

Adayların daimi işçi pozisyonlarına başvurabilmek için belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, belirlenen yaş sınırları içinde olmak, ilgili meslek dalından mezun olmak ve sağlık durumunun sürekli çalışmaya uygun olduğunu kanıtlamak gibi kriterler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı pozisyonlar için özel şartlar ve belgeler talep edilmektedir.

Alım sürecinde, adaylar arasından seçim yapmak için noter kurası kullanılacaktır. İŞKUR tarafından belirlenen aday listesi üzerinden, açık iş pozisyonu sayısı kadar asıl ve yedek aday, herhangi bir sınava tabi tutulmadan doğrudan kura ile seçilecektir.

Kura çekimi tarihi, yeri ve sonuçları, atama bilgileri ve diğer duyurular Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısı ve kadroları şu şekilde;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3.250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3.550

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem