Sadece Spordan sorumlu değilim

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 55. kuruluş yıldönümü yapıldı. Törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrah

Sadece Spordan sorumlu değilim

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 55. kuruluş yıldönümü yapıldı. Törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

 

50000.jpg

 

KTÜ 55. Kuruluş yıldönümü kapsamında Osman Turan Kongre merkezinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İbrahim Özen, “Bir siyasi partiye davetiye ulaşmamış. Bu bir postadan kaynaklanan bir sıkıntıdır. Ayrıca Zonguldak’ta meydana gelen patlamada ölenlere Allahtan rahmet diliyorum ulusumuzun başı sağolsun. Üniversitemizde emeği geçen başta Tarakçıoğlu olmak üzere herkesi rahmetle anıyorum. 20 Mayıs 1955’te kurulan üniversitemiz başlangıçta 6 ilde yayılmışken bugün kendi bünyesinden 5 üniversiteyi dışarıya açmıştır. 40 bin öğrenci sayısı ve 135 bini aşan mezunu ile KTÜ ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden bir tanesidir. Altyapısı, mükemmel kampüsü ile KTÜ bir ekoldür. Kuruluşundan buyana bir yandan evrensel standartlarda lisans üstü hizmet vermekte. Hem ulusal hem de uluslar arası bilim literatürüne hem de ülkemizin gelişip kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Son dönemdeki üniversitemiz adına gelişmeleri size aktarmak istiyorum. Eğitim-öğretimde daha iyi koordinasyon adına göreve geldikten sonra bazı fakültelerimizde önemli değişiklikler yaptık. Bunların teşkilatlarının tamamlanması aşamasına da gelindi. Kamuoyunda da gündem gelmiştir. İlahiyat fakültesinin üniversitemizde kurulmasıyla ilgili senatonda onaylanmış. Milli Eğitim Bakanlığında hala beklemektedir. Süreç devam etmektedir. Bilginin üretildiği geliştirildiği ve yayıldığı üniversiteler dinamik ve yenilikçi olmak durumundadır. Bu değişimleri en iyi şekilde algılayan üniversitemiz sürekli iyileşmeyi hedeflemektedir. Üniversite olarak ulusal ve uluslar arası konulara çok önem veriyoruz. Yeni sınır ötesi arayışlar içerisindeyiz. ERASMUS kapsamında işbirliği anlaşmaları yapmaktayız. Her yıl yüzden fazla öğrenci bir yıl veya daha fazla eğitime gönderilmektedir” dedi.

 

ibrahim_ozen.jpg

 

Farklı disiplinlerden araştırmacıların deniz bilimlerinden mühendisliğe bir çok alanda farklı bilimlerden gelenlerle ortaklık için tüm iletişim kaynaklarını açık tuttuklarını belirten Özen, “Neyin nasıl ve niçin yaptıklarını sorgulayan bir üniversite için kalite yönetimi vazgeçilmezdir. Tüm çıktılarımızın ulusal ve uluslar arası standartlarda gözden geçirmeye ve denetlenmeye açık olacağımızı söylemek isterim. Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde inşaat ve deniz bilimleri fakülteleri akredite olmuştur. Sürmene Abdullah Kancı MYO Edexcel tarafından incelenerek akredite olmuştur. Buraya 30 öğrenci alınacak ve derslerin tamamı İngilizce olacak. Bunun sonucunda öğrencilerimiz çift diploma almaya hak kazanacaktır. Üniversitemizin şehirle olan işbirliğine önem veriyoruz. Bu işbirliğine örnek olarak TTSO’da kurulan Proje ve Koordinasyon Ofisi kurulmuştur. Bu kapsamda bir çok proje başarıyla tamamlanmıştır” diye konuştu.

 

500.20100520154230.jpg

 

TEKNOKENT TAMAMLANDI

Rektör Özen sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun bir bekleyişin ardından Trabzon Teknokent projesi tamamlanmış bulunuyor. Teknokentler gelişmiş ülkelerde gelişime önemli katkılar sağlamışlardır. Trabzon Teknokent’in bölgemizin sosyo ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu projede emeği geçen herkese şahsımca teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son dönemlerde Trabzon’un bir sağlık merkezi yapımı anlamında önemli işlere imza atılmıştır. Bu yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Son yıllarda hastanemiz bünyesinde gerçekleşen böbrek nakilleri bu örneklerin en başta gelenlerindendir. İnanıyorumki Karaciğer nakilleri de yakın bir süre içinde üniversitemiz hastanesinde gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz bünyesinde yapılan olimpiyat köyü öğrenci barınma problemine önemli ölçüde çözüm getirecektir. KTÜ ailesi olarak diğer kurumlarda olduğu gibi bölgenin tüm dinamikleriyle elimizden gelenin en iyisini yapacağım. Trabzonspor’umuzu birinci lige çıkmayı başaran basketbol takımımızı ve hentbol takımını kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadelerini kullandı.

recep_kizilcik.jpg

 

BU BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Rektörümüz bir başarı öyküsünü teferruatlı olarak bizle paylaştılar. Bir kere daha o gelişmeleri düşünmemizi anlamamızı daha da önemlisi farkında olmamızı sağladılar. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Hiçbir başarı ve gelişme tesadüf değildir. Onların gelişmesi için arkasında akademik ve zihni çalışmanın olduğunu hepimiz görmekteyiz. Trabzon’un olmazsa olmaz kurumlarından biri haline gelen KTÜ’nün bu katkısında hiç şüphesiz en büyük katkı sizlerin. Belki yoğun akademik çalışmalarınız nedeniyle sizlerle buluşamıyor görüşemiyor olabiliriz. Ama biz eminizki siz bu bilim yuvasında sadece Trabzon’un değil ülkemizin geleceğinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşabilmesi için çalışıyorsunuz. Bu anlamda da sizlere bir kere daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizi o gençlere emanet etti. bizlerde o gençleri sizlere teslim ettik. Trabzon geneline baktığımızda ise özellikle son dönemde dünya uygulamalarında da kabul gören üniversite sanayi işbirliğinin en bariz ve en güzel uygulamalarını da üniversite yönetimi olarak yaptınız. Umarım TEKNOKENT’in açılışına ya Sayın Cumhurbaşkanımız yada sayın Başbakanımız da katılır. Bu proje gerçekten çok güzel. Ben konuşmamı böyle sonlandırıyor ve üniversitemizin kuruluş yıldönümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE SICAK BAKIYORUZ

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, “Ekmek parası için yerin 500 metre altında çalışırken şehit olan arkadaşlarımızı rahmetle anıyor ailelerine Allahtan rahmet diliyorum. Bizim zamanımızda barakalarda otururduk. Buralara kadar milletimizin paralarıyla gelindi. 19 Mayıs 1999’da Atatürk’ümüz Samsun’a pusulası doğru dürüst belli olmayan bir gemiyle çıktı. Ama kendi pusulası belliydi. Atamızın ve böyle değerli insanların sayesinde ülkemiz böyle güzel yerlere geldi. Bir üniversite düşünün 55’te kuruluş kanunu var 63’te açılıyor. Ve daha sonra içinden 5 tane üniversite çıkartıyor. Gerçekten çok önemli yerlere geldi bu üniversite. Sığmıyoruz artık üniversiteye artık. Özel üniversite kurmamız gerekiyor, biz onlara sıcak bakıyoruz. Ülkenin önemli iki sermayesi var bilgi ve gençlik. Bilgi nerede üniversitede” dedi.

 

faruk_ozakk.jpg

 

ÖNCE GENÇLİKTEN SORUMLUYUM

Bakan Özak, şunları kaydetti: “Özellikle gençlerimizle ilgili yapmamız çok şey var. Milli eğitime yaptığımız katkı çok büyük. Çünkü gençler çok önemli. Karadeniz için şunu söylemek lazım. İran’daki son gelişme. Zenginleşmiş uranyumun getirilmesi yönündeki gelişmeler çok önemli. TPOA Genel Müdürünün bir açıklaması var. Türkiye ne petrole ne de doğalgaza para verecek. Karadeniz bu konuda çok önemli. Yomra’daki 500 kişilik yurt üç yıldızlı otel gibi. Dolabı her şeyi var. Daha da yapacağımız yurtlarda var. Tonya’da Hayrat’ta Meslek Yüksek Okulları yapılacak. Havacılık Yüksek Okulu kurulması için KTÜ hazır. Gelişmeler devam ediyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı denildiğinde rahatsız oluyorum. Ben önce gençlikten sorumluyum”

 

Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler