"Sadaka kültürümüzde var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin yapılan sosyal yardımlara yönelik eleştirilerine sert çıkarak, “Muhalefet hep eleştiriyor. Sadaka kültürü diye tutturmuşlar gidiyorlar. Bizim kültürümüzde sadaka önemlidir” dedi. Erdoğan partisinin Ank

"Sadaka kültürümüzde var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin yapılan sosyal yardımlara yönelik eleştirilerine sert çıkarak, “Muhalefet hep eleştiriyor. Sadaka kültürü diye tutturmuşlar gidiyorlar. Bizim kültürümüzde sadaka önemlidir” dedi.

Erdoğan partisinin Ankara, Gaziantep ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanları ile Ankara'daki bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda köür yardımlarına ilişkin eleştirilere de yanıt verdi.

“SEÇİMDEN SEÇİME KÖMÜR DAĞITAN BİR İKTİDAR DEĞİLİZ”

“Biz, seçimden seçime halkına kömür dağıtan bir iktidar değiliz” diye konuşan Erdoğan, “Göreve geldiğimizden bu yana halkın içinde garip gurebayı arayıp bulan, kömür ulaştıran bir iktidarız. Çünkü Anayasamız, Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlamış. Sosyal bir hukuk devleti olmanın özelliği budur da onun için. 'Bunu oy toplamak için yapıyorlar' ifadesi çok çirkindir. CHP bunu yapamıyorsa, bize ne? Tarihinde böyle bir görev üstlenmemişse bize ne? Eğer bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa bu onların vasfıdır, özelliğidir. Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız, şu anda bunun gayreti içindeyiz. Bizim şehirlerimizin, ilçelerimizin sorunları on yıllar boyunca ihmal edilmiş. Proje üretilmedi, halkın ihtiyaçları dikkate alınmadı. Günü kurtaracak işler yapıldı. 10, 20, 50 yıl sonrası düşünülmedi” dedi.

"SADAKA KÜLTÜRÜ"

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kesikköprü'den Ankara'ya su getirdiğini anımsatarak bu projeyle Ankara'nın su sorunu önemli ölçüde çözülmüş olduğunu belirtti. Erdoğan, Kesikköprü suyunun arsenik miktarının yüksek olduğu iddialarını eleştirdi. Erdoğan, “Acaba bu zehirlenenlerden kaç kişi var? Bir söyleseler de ziyarete gitsek...” dedi.

Erdoğan, belediyelerin yaptığı sosyal yardımlara yönelik muhalefetin eleştirilerine de sert çıkarak, “Muhalefet hep eleştiriyor. 'Sadaka kültürü' diye tutturmuşlar gidiyorlar. Bizim kültürümüzde sadaka önemlidir. Belediyemizin yaptıklarının bununla alakası yok. Belediye elindekini o varlığın sahipleri ile paylaşıyor. Belediye bunu yapmakla yükümlü. Her gün 4 bin kişiye kahvaltı veriliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem