Saçlarını kestiler cezayı yediler

 Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu'ya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin, 'tanınmamak için saçlarını kestirdikleri' suçlamasıyla tutuklanmasını protesto

Saçlarını kestiler cezayı yediler

 

Artvin'in Hopa İlçesi'ndeki olayları protesto ederken gözaltına alındıktan sonra cezaevinde saçları kesilen Ozan Gündoğdu'ya destek olmak amacıyla saçlarını kestiren 3 gencin, 'tanınmamak için saçlarını kestirdikleri' suçlamasıyla tutuklanmasını protesto eden "Bursa Öğrenci Kollektifleri' üyesi 15 üniversite öğrencisi Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yapmıştı.

 

8 Aralık günü Bursa Adliyesi önünde gerçekleştirilen eylemde 4 üniversiteli öğrenci saçlarını küt kestirmiş ve kestikleri saçlarını, bir üniversiteli gazetesi, bir şemsiye ve birkaç kitabı delil olarak adliye önünde bırakmışlardı. Nergiz Şişek Deniz Başer, Elif Gizem Yıldırım, Elif Soydan isimli 4 öğrenciye Osmangazi Belediyesi tarafından "çevreyi kirletmek" suçlamasıyla 26'şar lira para cezası kesildi.

 

Öğrenciler, parayı ödemeyeceklerini belirtirken, 6 Mart Salı günü Bursa Adliyesi önünde yeniden saç kesme eylemi yapacaklarını ifade ettiler

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem