Rusya'dan şaşırtan Filistin desteği

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev İsrail'le barış içinde yaşayacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini açıkladı.Rusya'nın uluslararası alanda kabul edilebilecek yasal bir zeminde sorunun çözülmesini desteklemeye devam edeceği

Rusya'dan şaşırtan Filistin desteği

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev İsrail'le barış içinde yaşayacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini açıkladı.

Rusya'nın uluslararası alanda kabul edilebilecek yasal bir zeminde sorunun çözülmesini desteklemeye devam edeceğini ifade eden Rusya lideri, "Bu konuda bizim prensiplerimiz değişmedi. Çalışmaların sonunda İsrail'le barış içinde yaşayacak bağımsız bir Filistin devletinin kurulması gerekiyor." dedi.

Medvedev Kremlin'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada Mısır, Özbekistan ve Almanya gibi ülkeler dahil olmak üzere sekiz ülkenin büyük elçilerinin güven mektuplarını kabul etti.

Kahire'de bir yıl önce gerçekleştirdiği ziyarette Mısır'la stratejik ortaklık anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Rusya lideri, "Ortadoğuda en önemli ortaklarımızdan biri Mısır. İkili ilişkilerimizi çok boyutlu olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bunun iki ülke halklarına ve uluslararası güvenliğin artmasına katkı sağlayacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek salı günü Refah sınır kontrol noktasını açarak insani ve tıbbi yardımlar için Gazze'den çıkışlara izin verdiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem