Rusya’dan İran’a nükleer destek

Rusya'nın, İran'ın Buşehr kentinde inşa edilen, ülkenin ilk nükleer santralini faaliyete geçirmeye hazırlandığı açıklandı. Buşehr'deki nükleer santrali inşa eden Rus Atomstroyexport şirketinin başkanı Leonid Reznikov, yaptığı açıklamada, şirketlerinin, sa

Rusya’dan İran’a nükleer destek
Rusya'nın, İran'ın Buşehr kentinde inşa edilen, ülkenin ilk nükleer santralini faaliyete geçirmeye hazırlandığı açıklandı.

Buşehr'deki nükleer santrali inşa eden Rus Atomstroyexport şirketinin başkanı Leonid Reznikov, yaptığı açıklamada, şirketlerinin, santralin faaliyete geçmesinin “geri dönülmez” olmasını sağlayacak son adımları atacağını söyledi.

Atomstroy Sözcüsü Irina Yesipova da yaptığı açıklamada, nükleer santralin faaliyete geçme tarihinin Rus ve İranlı yetkililerin bu ay içinde yapacağı görüşmelerde belirleneceğini bildirdi.

İranlı yetkililer, daha önce yapımı için yaklaşık 1 milyar dolar ödedikleri Buşehr'deki 1000 megawattlık santralin bu sonbaharda faaliyete geçeceğini açıklamışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem