Rüşvet operasyonu: 40 gözaltı

Düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında iki eski Yargıtay üyesi, iş adamları ve avukatların da bulunduğu 40’a yakın isim gözaltına alındı.Soruşturma kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yalçıntaş'ın Amerika-Türk İ

Rüşvet operasyonu: 40 gözaltı

Düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında iki eski Yargıtay üyesi, iş adamları ve avukatların da bulunduğu 40’a yakın isim gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Yalçıntaş'ın Amerika-Türk İş Konseyi toplantısı (ATC) nedeniyle Amerika’da olduğu bildirildi.

Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili olduğu belirtilen soruşturmanın 6 aydır devam ettiği ve teknik takibin sonuna gelinmesinin ardından bugün operasyon yapıldığı ifade edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir  ihbarı değerlendirerek, İstanbul'da görülen, Dünya Ticaret Merkezi (DTM) ve bir  fuarcılık şirketi arasındaki dava ile ilgili rüşvet alındığını tespit etti.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma  başlatılması talimatı verdi. Operasyon çerçevesinde davanın takibini yaptıkları  belirtilen iki Yargıtay eski daire başkanı, avukatlar, halen görevde bulunan bir  yazı işleri müdürü ve mübaşirin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderildi.

Rüşvet vererek haksızlık yaptığı ve yasa dışı organizasyonun başında olduğu iddia edilen avukat M.O'da gözaltında.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem