RTÜK'ten ''Baykal'' açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili aldığı, haber ve görüntülerin engellenmesi ile soruşturmada gizl

RTÜK'ten ''Baykal'' açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili aldığı, haber ve görüntülerin engellenmesi ile soruşturmada gizlilik kararlarını yayın kuruluşlarına hatırlattı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Ankara 3. Sulh İdare Mahkemesinin, haber ve görüntülerle ilgili erişimin engellenmesi ve soruşturmanın gizliliğine ilişkin iki ayrı karar aldığı belirtildi.

SİTEYE ERİŞİM ENGELİ

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen videonun bulunduğu internet sitesine erişimi engelledi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk'ün, CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine ilişkin kararının ardından, TİB, söz konusu videonun yer aldığı internet sitesini tespit etti.

TİB'in, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına yazı göndermesinin ardından, söz konusu videonun bulunduğu internet sitesine erişimin engellendi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili soruşturmada gizlilik kararı verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu Savcısı Bülent Yücetürk, soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı verilmesi talebiyle Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesine başvurdu.

Mahkeme, soruşturmaya ilişkin gizlilik kararı verdi.

Kararda, ''Müştekiye ait görüntüler ve başkaca müstehcen görüntüler www.habervaktim.com isimli internet sitesinde 'Deniz Baykal'ın seks kaçamağı' başlığı adı altında yayımlanan video görüntüleri nedeni ile başlatılan hazırlık soruşturmasında müştekinin konumu, olayın toplumsal boyutu dikkate alınarak, CMK'nın 157. ve devamı maddeleri uyarınca soruşturmanın gizliliğine karar verildi'' denildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem