Rize'ye havalimanı müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize, Yozgat ve Trakya’da havalimanı yapılacağını belirterek, “Havaalanı sayımızda artış olacak. Havacılık sektöründe yatırımlarımıza yoğun olarak devam edeceğiz” dedi.Bakan Elvan, Capital ve Ekonomi

Rize'ye havalimanı müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize, Yozgat ve Trakya’da havalimanı yapılacağını belirterek, “Havaalanı sayımızda artış olacak. Havacılık sektöründe yatırımlarımıza yoğun olarak devam edeceğiz” dedi.

Bakan Elvan, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen “CEO Club Buluşması”na katıldı. Programda konuşan Elvan, havacılık sektöründe yapılan yatırımlara değinerek, “Havacılık sektöründe Türkiye’de çok önemli gelişmeler söz konusu. Havacılık sektörümüz Türkiye büyüme ortalamasının aşağı yukarı 3 katından fazla bir büyüme performansına sahip. Bu yıl 166 milyon yolcu sayısına ulaştık. Bu büyüme daha da devam edecek. Biz bir taraftan kamu-özel kesim işbirliğiyle havaalanları yapıyoruz. Diğer taraftan ise bizler yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştiremeyeceğimiz bölgesel nitelikteki havalimanlarını inşa ediyoruz. Diğer taraftan mevcut havalimanlarımızın modernizasyonunu sağlıyoruz. Bugün havalimanı sayısı itibariyle 53’e ulaştık ve önümüzdeki dönemde de muhtemelen Mart ayında Ordu-Giresun Havalimanı’nı açacağız. Mayıs ayı gibi Hakkari Havalimanı’nı açacağız, daha sonra arkasından Rize-Yozgat havalimanları gelecek. Trakya’da bir havalimanı yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla havaalanı sayımızda artış olacak. Havacılık sektöründe yatırımlarımıza yoğun olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem