Resmi Gazete'de yayımlandı! Kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devreye alınan kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatıldığını içeren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Kısa çalışma ödeneği uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ayda yaklaşık 1 milyar liralık ödeme planlandığı duyurmuştu.

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamalarının üstüne konuyla ilgili Resmi Gazete'de bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede bölgesel kriz sebepli işsizliği önlemek amacıyla kısa çalışma ödeneğinin süresi 3 ay daha uzatıldı.

UYGUNLUK TESPİTİ YAPILMAYACAK
8 Mayıs tarihinden itibaren kısa çalışma uygulaması biten işyerleri için başvuru yapanlara yönelik kısa çalışma ödeneğinin süresi uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmaksızın 7 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

115 BİN KİŞİ FAYDALANACAK
Yaklaşık 115 bin kişinin kısa çalışma ödeneğinden faydalanması bekleniyor. Bu arada işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmak ve işsizlik riskini azaltmak için yüzde 30 olarak belirlenen İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler