Rekabet Kurulu, ambalajlı su sektöründe faaliyet gösteren iki firmaya toplamda yaklaşık 26 milyon lira idari para cezası uyguladı. Kurul, Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 21 milyon 106 bin 470 lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ise 4 milyon 877 bin 401 lira ceza kesti.
Kurumun internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Erikli ve Pınar Su'nun, geleceğe yönelik satış fiyatları gibi rekabeti sınırlayıcı bilgileri birbirleriyle paylaştıkları belirlendi. Bu durumun, “Rekabetin Korunması Hakkında Kanun”un ilgili maddelerine aykırı olduğu ifade edildi.
Soruşturma sonucunda, iki şirketin rekabeti kısıtlayıcı bilgi değişimiyle ilgili suçlamaları karşıladığına hükmeden Kurul, kanun ihlali gerekçesiyle idari yaptırım uygulanmasına karar verdi.
Kaynak: