Rehinelere PKK Soruldu

Köylüler İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.Kızılca köyü Geçitvermez mezrası Çolak mevkiinde 31 Temmuz 2007 günü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 6'sı ço

Rehinelere PKK Soruldu

Köylüler İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.

Kızılca köyü Geçitvermez mezrası Çolak mevkiinde 31 Temmuz 2007 günü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 6'sı çocuk 9 köylü, 6 gün sonra evlerine döndü. 6 gün buyunca korku içinde yaşayan ve Kuzey Irak'a götürüleceklerini tahmin eden köylüler, PKK'lılar tarafından kaçırıldıkları mevkide gözleri bağlı olarak önceki gece serbest bırakıldılar. Ailelere haber verilmesi üzerine gece yarısı evlerine ulaştırılan köylüler sabah saatlerinde mülakat için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İlçe Kaymakamı Ali


Arslantaş'ın da görüştüğü 6'sı çocuk 9 köylü daha sonra ifade için Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı. Köylüler, verdikleri ifadelerinde PKK'lıların kendilerini rehin tuttuğu mağarada izledikleri televizyon ve radyoda 'Çocukları kandırdılar' şeklindeki haberler üzerine pişman olduklarını söyledi.

Köylüler, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra, gözlerinin bağlandığını ve yaklaşık 10 saat süren bir yolculuğun ardından İran sınırında olduğunu tahmin ettikleri bir mağaraya götürüldüklerini söyledi. Bu mağarada ölmeyecekleri kadar yiyecek verildiklerini ve önce hesap sorulduklarını anlattıkları belirten köylüler, üzerlerindeki telefon ve diğer eşyalarına el konulduğunu kaydetti. Yaşadıkları köyden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) niçin 184 oy, bağımsız adaylara 121 oy çıktığının

da sorulduğunu kaydeden köylüler, bunun için ailelerinin 200 bin YTL ceza ödemesi gerektiğinin kendilerine söylendiğini belirtti. Daha sonraki günlerde örgüt propagandası yapan PKK'lı teröristler kendilerini Kuzay Irak'taki kamplara götüreceklerini ve burada eğitime tabi tutulacaklarını anlatan köylüler, bulundukları mağarada televizyonlarda çıkan haberler üzerine PKK'lıların pişman olduğunu ve bundan dolayı serbest kaldıklarını söyledi.

İddialara göre üstlerine de bu kaçırma olayı 'PKK çocuk kaçırdı' şeklinde yansıdığı için, kaçırılanların serbest bırakılmaları yönünde talimat alan militanlar 6'ncı günün sonunda rehineleri gözleri bağlı olarak aynı yoldan getirerek kaçırdıkları yerde serbest bıraktı.

Gece yarısı döndükleri Albayrak köyünden sabah saatlerinde Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen mağdur köylüler, buradaki mülakatın ardından öğleden sonra Başkale Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. Köylüler, geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldıkları adliyede geç saatlere kadar savcıya yaşadıklarını anlattı.

İsimleri ve bulundukları mevki hakkında bilgi edinilen teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem