Ramazan Bayramı Boyunca Türkiye'de Yağışların Hakim Olacağı Tahmin Ediliyor

Ramazan Bayramı'nda Türkiye'de aralıklı yağışlar ve mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor. Özellikle güney ve doğu bölgelerinde yağışlar kuvvetli olabilir. Ankara, İstanbul ve İzmir'de yağış beklenmiyor, hava parçalı bulutlu olacak.

Ramazan Bayramı Boyunca Türkiye'de Yağışların Hakim Olacağı Tahmin Ediliyor

Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde değişken hava koşulları hakim olacak. Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci tarafından yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca aralıklı yağışlar görülecek ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Özdemirci, bayram haftası için detaylı bir hava durumu değerlendirmesi yaptı. Yapılan değerlendirmeye göre, yurdun güney ve doğu bölgelerinde sağanak yağışların beklendiği, özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağışların aralıklı olarak etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilisi, özellikle bayramın arife gününde Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Hakkari, Şırnak ile Van'ın güney ve doğu bölgelerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Vatandaşlara kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulunan Özdemirci, bayramın ilk gününde ülkenin güney ve doğu bölgelerinde, ikinci gününde doğu bölgelerinde, üçüncü gününde ise iç ve güney kesimlerinde aralıklı sağanak yağışların beklendiğini söyledi.

Özdemirci, hafta boyunca yağışların ülke genelinde aralıklarla görüleceğini belirterek, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yağış beklenmediğini, bu şehirlerde parçalı ve bulutlu bir hava durumunun hakim olacağını ifade etti.

Son olarak, sıcaklıkların yurdun kuzey ve doğu bölgelerinde artacağını ve yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Bu durum, bayram süresince dış mekan etkinlikleri planlayan vatandaşlar için önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem