''Rahat mı batıyor birilerine?''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu anda 6-7 aydır Türkiye'de bir çatışmasızlık süreci var. Rahat mı batıyor mu birilerine?" diye sordu. Bir grup gazeteciyle Yeni Başbakanlık Binası'nda yaptığı sohbet toplantısında soruları da yanıtlaya

''Rahat mı batıyor birilerine?''
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şu anda 6-7 aydır Türkiye'de bir çatışmasızlık süreci var. Rahat mı batıyor mu birilerine?" diye sordu.
Bir grup gazeteciyle Yeni Başbakanlık Binası'nda yaptığı sohbet toplantısında soruları da yanıtlayan Bülent Arınç, "Toplumun bazı kesimlerinde endişeler var. Bunu gidermek için bir şey yapacak mısınız?" sorusuna karşı "Ne gibi endişeler?" diye sordu. Yaşananların travmalara yol açmış, acı olaylar olduğunu ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
"Herkesin acı hatırası var bu işle ilgili. Bu acı hatıraları oturup, konuşup beraber göz yaşı dökeceksek, o zaman bugünkü statüko devam eder. Şu anda 6-7 aydır Türkiye'de bir çatışmasızlık süreci var. Rahat batıyor mu birilerine?
Yani bu çatışmasızlık süreci, örgütün tamamen tasfiyesine yol açabilecek bir takım gelişmelere, silahlı eylemden vazgeçecek bir noktaya gelmeyi ve Türkiye'nin artık terörü minimize ettiği bir noktaya gelmeyi getirirse Türkiye bundan sevinmez mi? 70 milyon insan bundan mutlu olmaz mı? 'Terörle mücadele edeceğiz ve terörü minimize edeceğiz, bunun tedbirlerini de hep beraber alacağız' diyoruz.
Şimdi herkesin acısını deşerek, Onur Öymen'in dediği gibi, 'anneler ağlamaya devam etsin' mantığıyla devam edersek, yani biz de gelip geçiciyiz, kazık çakmadık bu dünyaya ama 30 sene önce bunu çözmeyenlerin, biz çözmek istediğimizde bize teşekkür etmeleri lazım. Bizden sonra da kimse, çünkü Türkiye'de böyle güçlü bir iktidar gelemez AK Parti'nin dışında, onların da çözmeye niyeti olmaz.
Yine dağlarda silahlı teröristle biz mücadelemizi devam ettiririz, askerimizle polisimizle. Ama Allah korusun bu mücadele sürerken de ne büyük acılar yaşadığımızı biliyoruz..."
Hiç kimsenin demokratik açılımdan şikayet etmediğini belirten Arınç, burada bütün sorumluluğun siyasi partilerde olduğunu dile getirdi. Arınç, "İki tane muhalefet partisinin lideri, bu işi hainlik noktasına kadar getirip, AK Parti'yi hedef gösteriyorlar. AK Parti'nin yapmak istediği iş, bu sürecin başarıya ulaşmasıdır" dedi.
Bu çatışmacı anlayış devam ettiği sürece İzmir'de yaşananların, başka yerlerde de yaşanabileceği uyarısında bulunan Bakan Arınç, bunların sorumlusunun hükümet olmadığını, bu olayları önlemek için mücadele ettiklerini söyledi.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler