Provakatörler iş başında

PKK yandaşları bu kez İstanbul'u hedef aldı. Çeşitli bölgelerde çıkan olaylarda çok sayıda işyeri tahrip edildi. Mersin, Diyarbakır ve Hakkari'nin ardından İstanbul Dolapdere, Ümraniye, Eseryurt ve Zeytinburnu'nda gergin saatler yaşandı. Polis göstericile

Provakatörler iş başında

PKK yandaşları bu kez İstanbul'u hedef aldı. Çeşitli bölgelerde çıkan olaylarda çok sayıda işyeri tahrip edildi.
Mersin, Diyarbakır ve Hakkari'nin ardından İstanbul Dolapdere, Ümraniye, Eseryurt ve Zeytinburnu'nda gergin saatler yaşandı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti.
Beyoğlu Tarlabaşı'nda toplanan 60 kişilik grup terör örgütü lehine sloganlar atarak Dolapdere addesi'ne indi. Grup burada caddeye molotof kokteyli attı, caddeden geçen araçlara taşlarla saldırdı.
Gruba bölgede hazır bekleyen çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılarak kaçtı.
ESERYURT'TA SLOGAN ATTILAR
Bu arada Esenyurt Örnek Mahallesi 1449. sokakta toplanan bir grup da, terör örgütü lehine sloganlar attı. Yanlarındaki molotofkokteyllerini bir markete fırlatan saldırganlar, olay yerinden kaçtılar.
Markette çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Polis, maddi zarara yol açan saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.
ÜMRANİYE'DE ALEVLİ GECE
Akşam saatlerinde Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde molotof kokteylleriyle 3001 cadde üzerinde gösteri düzenledi. Yüzlerini kapattıkları gözlenen grup üyeleri, cadde üzerine molotof attı. Polis, ortalığı savaş alanına çeviren göstericilere panzerle su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, polise de molotof kokteylleri ile saldırdı.

Göstericilerin attığı molotoflar çevredeki dükkanlara da isabet edince, çıkan yangınları söndürmek yine polis panzerlerine düştü. Yangın söndürmekte yetersiz kalan polis ekipleri, olay yerine itfaiye de çağırdı.
Bu sırada bir polis memurunun göstericilerin attığı molotoftan son anda bir hamle yaparak kurtulduğu görüldü.Göstericiler ara sokaklara dağılarak kayıplara karıştı.
ZEYTİNBURNU'NDA 1 SAATTE ÜÇ SES BOMBASI
Terör örgütü yandaşları Zeytinburnu'nda da ses bombasıyla eylem yaptı. Beştelsiz Mahallesi'nde üç ayrı noktaya ses bombası atıldı. Bombaların patlaması sonucu bazı araç, ev ve işyerlerinde küçük çaplı hasar oluştu. Beştelsiz Mahallesi 103\1 sokakta bir aracın yanına bırakılan ses bombasının patlaması sonucu ise yoldan geçen bir vatandaş hafif şekilde yaralandı. Bacağına cam isabet eden Eyüp Karabul adlı vatandaş olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Bir saat içerisinde üç ayrı noktada ses bombası patlatılması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Alınan eşkaller doğrultusunda olayın faillerini yakalama çalışması başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler