Profesyonel Komandoluğa İlgi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın, komando tugaylarında kademeli olarak tamamen profesyonelliğe geçiş kararı kapsamında uzman erbaşlık alımı için yaptığı personel temini duyurusuna 12 bin 620 kişi başvurdu. Başvuruların 10 bin 942'si kabul edildi.Terörle mü

Profesyonel Komandoluğa İlgi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın, komando tugaylarında kademeli olarak tamamen profesyonelliğe geçiş kararı kapsamında uzman erbaşlık alımı için yaptığı personel temini duyurusuna 12 bin 620 kişi başvurdu. Başvuruların 10 bin 942'si kabul edildi.


Terörle mücadelede önemli bir adım atarak, gelecek yıl mayıstan itibaren komando tugaylarında yedek subay, 2009 sonuna kadar da erbaş ve er görevlendirilmemesini benimseyen Türk Silahlı Kuvvetleri, personel ihtiyacını karşılamak için uzman erbaş alacak.

17 Eylül'de açıklanacak

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, uzman erbaşlık için personel temini duyurusu yaptı. Toplam 12 bin 620 başvurudan 1678'i öğrenim durumunun uygun olmaması, askerlik sevk tarihinden itibaren 3 yıl geçmesi, yaş haddini geçmesi ve doğum tarihinin belirtilmemesi gibi gerekçelerle reddedildi.

Kabul edilen başvuruların 7 bin 932'sini "piyade komando" branşı oluştururken, 1198 kişi "muharebe telsiz işletmeni", 838 kişi "tank şoförü", 613 kişi "tank nişancısı", 361 kişi de "hava savunma araç şoförü" branşlarında yazılı sınava girmeye hak kazandı.


Başvurusu kabul edilen adayların 1 Eylül'de girdikleri yazılı sınavın sonuçları 17 Eylül'de açıklanacak. Adaylar 12-30 Kasım arasında ön sağlık ve fiziki kabiliyet yeterlilik testine, 3-20 Aralık arasında da mülakata alınacak. Asil ve yedek adaylar 28 Aralık'ta duyurulacak.

Başbuğ açıklamıştı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda bir süre önce düzenlediği basın toplantısında, altı komando tugayının belirli bir plan çerçevesinde tamamen profesyonel hale getirileceğini belirtmişti.

Başbuğ, komando tugaylarının, yedek subay ile erbaş ve er yerine uzman çavuşlardan oluşacağını kaydederek, "Bizim Mehmetçik, erbaş ve erlerimizin kahramanlığından, fedakârlığından kimsenin en ufak şüphesi yoktur. Bunu devamlılık için yapıyoruz" demişti.

155 günlük eğitim süreci

Yazılı ve sözlü sınavlar ile bedeni yeterlilik testlerini dereceyle geçen komando adayları, Eğirdir Dağ ve Komando Okulu'nda 155 günlük bir eğitime tabi tutulacak. Burada en zor arazi ve iklim şartlarında eğitilecek olan komando adayları, 127 zorlu özel engeli aşmak zorunda olacak. Eğitimi başarıyla tamamlayabilen tüm adaylar komanda uzman erbaş olacak. Personelin normal maaşı 1200 YTL olacak. Bu maaş, Güneydoğu Anadolu'daki görev tazminatlarıyla birlikte 1800-1900 YTL'ye ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler