Prof.Dr Akyüz'e BÜYÜK DESTEK

İstanbul  üniversitesi rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına karşın YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede ismi 2'nci sıraya koyulan, Trabzonlu Prof Dr. Ali Akyüz'e sağduyulu kesimlerden büyük destek geliyor.Hür iradeye ambargo koyulam

Prof.Dr Akyüz'e BÜYÜK DESTEK

İstanbul  üniversitesi rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına karşın YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede ismi 2'nci sıraya koyulan, Trabzonlu Prof Dr. Ali Akyüz'e sağduyulu kesimlerden büyük destek geliyor.

Hür iradeye ambargo koyulamaz

İstanbul Barosu'nda yapılan ortak toplantıda başta Trabzon ve Karadenizliler olmak üzere Akyüz'e büyük destek geldi.

Trabzon işadamları Derneği (TİAD) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Ordu Dernekler Federasyon Başkanı, Giresun Dernekler Birliği Başkanı, Gümüşhaneliler yardımlaşma Derneği Başkanı, Artvinliler Yardımlaşma Derneği Başkanı katıldı.


Ortak toplantıda bildiriyi TIAB Genel Sekreteri Yaşar Aşcıoğlu'nun okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi.

"Prof. Ali Akyüz, geçen hafta yapılan rektörlük seçimlerinde birinci sırada yer almış, ancak YÖK'ün kendi değerlendirmesi sonucu ikinci sıraya kaydırılmıştır. Ali Akyüz, hemen her Karadenizlinin yakından tanıdığı bir profesör, alanında başarılı bir hekimdir. Kapısı herkese açıktır, aynı zamanda da çevresinde çok sevilen bir öğretim üyesidir. Nitekim seçimlerde aldığı oy ve birincilik de bunu göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, seçilir seçilmez ilk açıklamasında rektör seçimlerini kendisinin yapmaması gerektiğini söylemiş, aynı şekilde YÖK de rektör seçimlerinin kendi uhdelerinde değil, bağımsız ve akademik dünyaya özgü bir şekilde yapılması gerektiğini açıklamıştı. Yasal olarak elbette Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimde son söz sahibidir. Biz de mutlaka Prof. Ali Akyüz seçilsin demiyoruz. Ancak İstanbul Üniversitesi camiası söylemesi gerekeni söylemiş ve hür iradeleriyle Prof. Ali Akyüz'ü seçmiştir. Bundan sonrası demokrasi sınavıdır. Başta Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) olmak üzere, bütün Karadenizliler olarak Sayın Cumhurbaşkanı'ndan demokrasiyi işletip vicdanları rahatlatmasını bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem