Prof. Dr. Ali Erbaş, Vatikan'da Papa Franciscus ile Görüştü: Erdoğan'ın Barış Çabalarına Övgü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Papa Franciscus ile Vatikan'da görüştü. Erdoğan'ın barış çabaları ve Filistin-İsrail meselesi ele alındı, Erdoğan'a övgüler iletildi.

Prof. Dr. Ali Erbaş, Vatikan'da Papa Franciscus ile Görüştü: Erdoğan'ın Barış Çabalarına Övgü

Vatikan Şehir Devleti'nde gerçekleşen bir görüşmede, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Papa Franciscus bir araya geldi. Erbaş, İtalya ve Vatikan ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya barışına katkılarına dair Papa'dan övgüler aldığını aktardı.

Görüşmede Erbaş, Erdoğan'ın Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin çözüm önerilerinin yer aldığı bir mektubu Papa'ya iletti. Erbaş, mektupta Erdoğan'ın Filistin-İsrail meselesinin adil bir çözümü olmadan Orta Doğu'da kalıcı barışın mümkün olmayacağını belirttiğini ifade etti. Ayrıca, 1967 sınırlarında Doğu Kudüs'ü başkent olarak kabul eden bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemine vurgu yapıldı.

Papa ile yapılan görüşmenin ana gündem maddesi ise Filistin ve Gazze'deki durumdu. İsrail'in bölgede işlediği insanlık suçlarına dikkat çeken Erbaş, Papa'nın bu konudaki hassasiyetini ve dünya barışı için Erdoğan'ın çabalarını takdir ettiğini dile getirdi.

Aile ve çevre konularının da ele alındığı görüşmede, iki lider dünyanın korunması ve sürdürülebilir barış için yapılması gerekenler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Erbaş, ziyaretin Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek ve acil ateşkes sağlamak için uluslararası toplumun harekete geçirilmesi açısından önemli olduğunu belirtti.

Diğer gerginlikler hakkındaki sorulara da yanıt veren Erbaş, bu konularda derinlemesine bir tartışma yapmadıklarını, ancak görüşmenin odak noktasının Gazze'deki durum ve dünya barışının sağlanması olduğunu vurguladı. Erbaş, Erdoğan'ın bu konudaki çabalarının Papa tarafından özellikle takdir edildiğini ve teşekkür edildiğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem