Polislerin avukatları konuşuyor

Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve 8 gün boyunca haksızlığa uğrayan 49 emniyet mensubunun avukatları basın mansuplarının karşısına geçti. Konuya dair önemli açıklamalarda bulunan avukatlar, müvekkillerinin gözaltı sürelerinin bitmesine rağmen salıve

Polislerin avukatları konuşuyor
Sahur operasyonu ile gözaltına alınan ve 8 gün boyunca haksızlığa uğrayan 49 emniyet mensubunun avukatları basın mansuplarının karşısına geçti.
 
Konuya dair önemli açıklamalarda bulunan avukatlar, müvekkillerinin gözaltı sürelerinin bitmesine rağmen salıverilmediklerini ve hukukun açıkça ihlal edildiğini ifade etti.
 
Kanunsuz eylemlerde bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ifade eden avukatlar, özellikle 17 Aralık sürecinden sonra belli yargı mensuplarının tarafsızlığını yitirdiğini sözlerine ekledi.
 
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre polislere tutuklama kararı veren mahkemelerin bu kararı alamayacağını ifade eden avukatlar, söz konusu mahkemelerin tarafsız olmadığını dile getirdi.
 
Avukatlar, tüm şüpheliler kamu görevlisi olması ve kaçmalarına dai rşüphe bulunmamasına rağmen ellerine kelepçe takılmasının amacının toplum nezdinde müvekillerini peşinen suçlu ilan etmek olduğunu ifade etti.
 
Havanın sıcak olmasına rağmen nezarethanelerin bilerek ısıtıldığını ifade eden avukatlar, nezarethanelerin aslında iki kişilik olduğunu ancak yere yatak koyarak dörder kişi şeklinde bir yerleştirme yapıldığını belirttiler. Gece ışıkların gerekçesiz kapatılmadığını da söyleyen avukatlar, bunun amacının ise polislerin yorgun olması ve bitkin şekilde ifadelerinin alınmak istenmesi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem