Polisin tazminatını PKK'lı ödeyecek

İçişleri Bakanlığı, Batman’da şehit olan polis memuru Erkan Serdar Salar’ın ailesine ödediği 41 bin 544 TL tazminatı, yasal faiziyle birlikte aynı çatışmada öldürülen iki PKK’lının ailelerinden tahsil etmek için açtığı davayı kazandı. Batman’ın Gercüş ilç

Polisin tazminatını PKK'lı ödeyecek

İçişleri Bakanlığı, Batman’da şehit olan polis memuru Erkan Serdar Salar’ın ailesine ödediği 41 bin 544 TL tazminatı, yasal faiziyle birlikte aynı çatışmada öldürülen iki PKK’lının ailelerinden tahsil etmek için açtığı davayı kazandı.

 

Batman’ın Gercüş ilçe merkezinde 16 Temmuz 2006’da devriye görevi yapan polis panzerine PKK’lı Nebihe Altun ile Mesut Erbey tarafından açılan ateşte, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Erkan Serdar Salar şehit olmuştu. 2 PKK’lı da çıkan çatışmada öldürülmüştü.

 

FAİZİYLE 49 BİN 500 TL

Olayın ardından şehit polis Salar’ın ailesine Emniyet Genel Müdürlüğü Nakdi Tazminat Komisyonu tarafından 41 bin 544 TL tazminat ödendi. İçişleri Bakanlığı, idarelerinin yapılan ödemeler nedeniyle zarara uğramasına haksız eylemleriyle neden olan ölen Nebihe Altun’un Batman’ın Gercüş İlçesi’nin Başova Köyü’nde oturan babası Siraç Altun ile annesi Zine Altun; diğer Mesut Erbey’in de Mersin’de yaşayan babası Abdurrahman Erbey ile annesi Meryem Erbey’den, şehit polise ödenen tazminatın yasal faiziyle birlikte alınabilmesi için Batman 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2008 yılında dava açmıştı. 2009 yılının Eylül ayında davayı karara bağlayan mahkeme, 2 PKK’lının ailesini müşterek ödemeleri üzere toplam 49 bin 500 TL para cezasına çarptırdı.

 

EVLERE YAZI GÖNDERİLDİ

Davanın karara bağlanmasından sonra PKK’lı Nebihe Altun’un Gercüş’te yaşayan babası Siraç Altun ile Mersin’de yaşayan PKK’lı Mesur Erbey’in babası Abdurrahman Erbey’e Batman Defterdarlığı tarafından 3 ay önce bir yazı gönderilerek, mahkemenin kararıyla mahkûm oldukları tazminat bedelini ödemeleri istendi.

 

‘ZORDAYIZ PARAYI NASIL ÖDEYELİM’

Çatışmada ölen PKK’lı Nebihe Altun’un babası Siraç Altun, parayı ödeyecek gücü olmadığını söyledi. Altun, “Çocuğuma nasıl üzüldüysem, çatışmada şehit olan polis memuruna da aynı şekilde üzülmüştüm. Aynı olayda kızımla birlikte ölen örgüt üyesi gencin ailesinden de tazminat istenmiş. Biz kimden tazminat talep edeceğiz? Hem de bu tazminatı 15 gün içinde yatırmamız talep ediliyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler