Polis servisine saldırı

Diyarbakır'da polis aracı servis aracına saldırı yapıldı. Gelen ilk haberlere göre yaralılar var.

Polis servisine saldırı

Diyarbakır'da polis okulu servis aracına ateş açıldı. Çok sayıda yaralı olduğu gelen ilk bilgiler arasında.

Saldırının yapıldığı bölgedeki ilk incelemelerde el bombaları da bulundu. Edinilen bilgiye göre, saat 17.20 civarında Yenişenir ilçesi Seyrantepe mevkiiinde Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde seyir halindeki Karayolunun 12'inci kilometresinde bulunan Abdülgaffar Okkan Polis Meslek Yüksekoku'nun servis aracına Aziziye Mahallesi ara sokaklarından henüz kimliği belirsiz kişilerce bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi .

İlk belirlemelere göre 17 polis yaralandı, 6 polisimiz şehit oldu, yaralılar Diyarbakır Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi hastanesine kaldırldı. Olayın olduğu yere çok sayıda polis sevk edilirken, patlamamış el bombaları bulunduğu öğrenildi. Saldırganların kaçış noktaları tutuldu...Olay sonrası bütün yollar trafiğe kapatılırken, polis helikopterleri olay bölgesi üzerinden kaçan saldırganları aradılar. Bölgeye çok sayıda özel tim gönderilirken, 6 kişi gözaltına alındı.Bu arada patlamayan el bombaları için bomba imha uzmanları devreye girdi. Bombalar etkisiz hale getirilirken, yaralılar ambulanslara Devlet Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Acil Servisine kaldırıldı.

Olay sonrası Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya olay bölgesine gelerek incelemelerde bulundular İki polisin acil serviste şehit olduğu son gelen bilgiler arasında. Polise geniş çaplı arama izni verildi...Şehit ve yaralı sayımız ve bulundukları hastaneler Diyarbakır devlet hastanesinde 3 şehit 10 yaralı Askeri hastane'de 3 şehit Dicle Üniversitesinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem