Polis dehşet saçtı: 1 şehit

İnegöl'de akşam nöbeti tutan polis memurunun cinnet getirerek etrafa ateş açması sonucu 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru ağır yaralandı.Olay dün akşam saat 22.20 sularında meydana geldi. İnegöl Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde akşam nöbeti tu

Polis dehşet saçtı: 1 şehit

İnegöl'de akşam nöbeti tutan polis memurunun cinnet getirerek etrafa ateş açması sonucu 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru ağır yaralandı.

Olay dün akşam saat 22.20 sularında meydana geldi. İnegöl Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde akşam nöbeti tutan polis memuru Suat Kalaba, görev bitimi sonrasında henüz belirlenemeyen nedenle cinnet getirdi. Beylik silahıyla karakolda rastgele ateş açan polis memuru üç meslektaşını ağır yaraladı. Yaralı polislerden Halil Kazan, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Diğer iki polisin durumu ise ciddiyetini koruyor.

YARALI POLİS HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Olay üzerine Bursa'dan gelen Çevik Kuvvet ekipleri ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinnet getiren polis memuru arkadaşlarını etkisiz hale getirebilmek için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Telsizle bağlantı kurmak isteyen ekiplere, Suat Kalaba cevap vermedi. Bunun üzerine polis memuru arkadaşları kendisiyle görüşmek istedi, ancak silahla cevap verdi ve gelişi güzel ateş etti. Kalaba'yı etkisiz hale getirme girişimleri, zanlının sık sık ateş etmesiyle kesildi. Daha sonra silahındaki mermiler boşalınca içeriye karakola baskın yapılarak Suat Kalaba etkisiz hale getirildi ve yaka paça götürüldü.

Cinnet geçiren polis memuru Suat Kalaba'nın etkisiz hale getirilmesinin ardından içeri girildi ve ağır yaralı 3 polis memuru, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne nakledildi. Durumu ağır olan polis memurlarından ikisi, İnegöl'deki ilk müdahalelerinin ardından Bursa'ya sevk edildi. Yaralı polislerden Halil Kazan ise kurtarılamayarak şehit oldu.

Bursa İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, olayın hemen ardından İnegöl'e geldi. Acil servisteki ilk değerlendirmeleri aldıktan sonra basın mensuplarının karşına çıkan Emniyet Müdürü Yılmaz, yaptığı açıklamada olaydan büyük üzüntü duyduklarını, olayın yeni gerçekleşmiş bir olay olduğu için yapılacak her açıklamanın zararlı olabileceğini belirterek, "Ancak net olarak ifade etmek gerekirse Emniyet teşkilatımızın üç mensubu ağır bir şekilde yaralıdır dedi. Yılmaz'ın bu açıklamasından kısa süre sonra ağır yaralı polislerden Halil Kazan'ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler