PKK'ya Terörist Diyemeyiz

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin verdiği, "Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam" sözlerini ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org

PKK'ya Terörist Diyemeyiz


DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin verdiği, "Palavra, tamamen yalan. Ben askerim, teröristleri muhatap almam" sözlerini ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmeyen DTP'lilere ilişkin "Önce onlar PKK'nın terör örgütü olduğunu kabul etsinler" açıklamasını değerlendirdi. Türk şöyle konuştu:

"PKK'yı terör örgütü kabul etsinler diyorlar. Biz birileri istiyor diye öyle bir açıklama yapmayız. Biz çözümü şiddette, silahta aramıyoruz. Çatışmanın bitmesi gerekir diyoruz. Medeni biçimde sorunlar çözülmeli diyoruz. İnkar, ötekileştirici, dışlayıcı mantık olursa biz karşısındayız. Genelkurmay Başkanlığı ile polemiğe girmek istemiyoruz. Şiddetin, kanın durması için çaba gösteriyoruz."

MHP'DEN TEPKİ

DTP Milletvekili Ahmet Türk'ün 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemeleri nedeniyle yaptığı açıklamalara MHP'den tepki geldi. MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı yaptığı açıklamada, Türk'ün, “PKK, İmralı ve Barzani ağzıyla'' konuştuğunu söyledi.

Bölükbaşı, “DTP'nin siyasi misyonunun ne olduğunu, sözleri ve fiilleriyle göstermektedir. Meclis kürsüsünü PKK'nın siyasi eylem platformu haline getirecekleri görülmektedir'' dedi.

Bölükbaşı, DTP'lilerin ettikleri milletvekili yeminine aykırı davrandıklarını vurgulayarak, “Buna devam ederlerse demokratik zeminde hak ettikleri ağır mukabeleyi göreceklerdir'' diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLARDA AKP'NİN TAVRI NE OLACAK

Yaptığı konuşma nedeniyle Türk hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Bölükbaşı, Meclis'e sevk edilecek dokunulmazlık dosyalarında AKP'nin ne yapacağını merak ettiklerini ne sözlerine ekledi.

Hürriyet / Milliyet


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem