PKK'ya büyük darbe! Saldırı hazırlığındaki teröristler etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

PKK'ya büyük darbe! Saldırı hazırlığındaki teröristler etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde saldırı hazırlığı yapan 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terörle mücadele operasyonları yurt içi ve sınır ötesinde aralıksız devam ediyor. Bölücü terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe iniyor. Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığı yaptıkları belirlenen teröristler etkisiz hale getirildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

TERÖRİSTLERE KAÇIŞ YOK
"Tek amaçları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettikleri gibi müdahale etmeye devam ediyoruz. Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olan 6 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi. Teröristler kazdıkları hendeklere gömülmekten kurtulamayacak.

"SON 2 GÜNDE 13 PKK'LI ETKİSİZ HALDE
PKK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki yapılanmasına yönelik dün gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda terörist öldürüldü. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 5 terörist SİHA'larla etkisiz hale getirildi. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde de saldırı hazırlığında olan 2 PKK/YPG'li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Böylece son iki günde öldürülen PKK'lı terörist sayısı 13'e yükseldi.

IRAK'IN KUZEYİNE HAVA HAREKATI
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları dün akşam Irak'ın kuzeyine hava harekatı gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; PKK'nın Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'deki kamplarına yönelik hava harekatında belirlenen hedefler yerle bir edildi.

Operasyonda Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 16 hedef imha edildi.

Yerli ve milli mühimmatların kullanıldığı harekatla ilgili MSB'den yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler