PKK'nın oyunu nasıl ortaya çıktı?

PKK, 31 Temmuz 2010'da eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin, kapatılan HEP eski İl Başkanı Salih Özdemir, kardeşi Sıtkı Özdemir ile İHD eski Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir'in öldürülmesinde de aynı yönteme başvurmuştu. Abdullah Öcalan'ın 'provokasyon'

PKK'nın oyunu nasıl ortaya çıktı?

PKK, 31 Temmuz 2010'da eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin, kapatılan HEP eski İl Başkanı Salih Özdemir, kardeşi Sıtkı Özdemir ile İHD eski Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir'in öldürülmesinde de aynı yönteme başvurmuştu. Abdullah Öcalan'ın 'provokasyon' olarak tanımladığı olayın PKK tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine 'araştırma' başlattığını açıklayan PKK, söz konusu şahısların yanlışlıkla öldürüldüğünü belirterek ölen dört kişiyi 'şehit' ilan etmişti.

 

DTP Malazgirt İlçe Başkanı İhsan Bertal'ın öldürüldüğü olay 6 yıl önce gerçekleşti. PKK'nın silahlı kanadı HPG tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2005 yılında yaşanan bir çatışma sırasında hayatını kaybeden İhsan Bertal'ın ölümüne ilişkin yapılan araştırmanın tamamlandığı belirtildi. Açıklamada özetle şöyle denildi:

 

"2005 yılının yaz aylarında Bingöl-Çat yolu üzerindeki Çavreş bölgesinde, bir birliğimiz TC ordusuna yönelik olarak bir eylem kararı almıştır. Askeri konvoylar sık sık söz konusu güzergâhı kullandıkları için pusu yöntemiyle gece darbelenmesi hedeflenmiştir. Saat 21.00 ile 22.00 arasında, bir askeri konvoy, eylem birliğimizin menzil alanına doğru ilerlemiştir. Birliğimiz konvoy içindeki son iki aracı hedefleyerek eylem planını uygulamıştır. Ancak daha sonra, söz konusu araçların sivil araçlar olduğu anlaşılmıştır. Bu araçların birinde bulunan DTP ilçe Başkanı İhsan Bertal'in yaşamını yitirdiği ve yanındaki arkadaşının da yaralandığı tespit edilmiştir. Bu olayda hiçbir kasıt yoktur. Tamamen bir tesadüf, dikkatsizlik ve talihsizlik sonucu gerçekleşmiştir. Özgürlük hareketine emek veren yurtsever demokrat İhsan Bertal'ın şehit olarak değerlendirilmesi uygun görülmüştür. Yanlışlık sonucu yaşamını yitiren İhsan Bertal'ı 'demokrasi şehidi' ilan ediyoruz. Ayrıca tümüyle bir tesadüf sonucu yaşanan bu acı can kaybından dolayı, yanlışlıktan dolayı halkımızdan ve İhsan Bertal'ın ailesinden özür diliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem