PKK'lıdan Tüyler Ürperten İtiraf

Elazığ'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla bir kadın yakalandı. Okullara ve karakollara baskın düzenlemek için Elazığ'a geldiği bildirilen kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin Hürriyet C

PKK'lıdan Tüyler Ürperten İtiraf

Elazığ'da terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla bir kadın yakalandı. Okullara ve karakollara baskın düzenlemek için Elazığ'a geldiği bildirilen kadın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekiplerin Hürriyet Caddesi Orduevi karşısında başında yöresel örtü bulunan ve kimliği olmayan bir kadını gözaltına aldı. Yapılan incelemede kadının Kovancılar ilçesi Gülaçtı köyü nüfusuna kayıtlı G.S (25) olduğu tespit edildi.

G.S, emniyette verdiği ifadesinde, Kovancılar ilçesinin Avlağı nüfusuna kayıtlı olduğunu ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde oturduğunu, eşinin kendisini sürekli dövmesi nedeniyle evden kaçtığını söyledi.

Daha önce dağda çobanlık yaptığı dönemlerden tanıdığı P.K. ve Z.K. isimli örgüt mensupları ile birlikte Diyarbakır'a oradan da eylem yapmak için Elazığ'a geldiklerini bildiren G.S, Elazığ'da okullara ve karakollara baskın düzenleyeceklerini, bunun için keşif çalışması yaptıklarını, kendisinin de P.K. ile Z.K'nin yanında olduğunu ifade etti.

Yakalandığı sırada yanında bulunan diğer örgüt mensupları P.K. ile Z.K'nin kaçtığını belirten G.S, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem