PKK iki kişiyi kaçırdı

TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi'nde bayram iznine giden askerleri taşıyan minibüse yönelik düzenlenen bombalı saldırıda, patlamanın 5 saniye geç meydana gelmesi sonucu mucize eseri askerler yara almadan kurtulurken, dün akşam saatlerinde de PKK'lı tervristler,

PKK iki kişiyi kaçırdı
TUNCELİ'nin Pülümür İlçesi'nde bayram iznine giden askerleri taşıyan minibüse yönelik düzenlenen bombalı saldırıda, patlamanın 5 saniye geç meydana gelmesi sonucu mucize eseri askerler yara almadan kurtulurken, dün akşam saatlerinde de PKK'lı tervristler, askeri karakollara ekmek ve erzak taşıyan 2 aracın sürücülerini kaçırdı. Bölgede operasyonlar sürdürülürken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında yer yer sıcak temas yaşandığı bildirildi.

PKK'lıların ormanlık alanın iç kesimlerine doğru kaçtıkları kaydedilirken, arazinin stratejik noktaları 2 kobra helikopteri tarafından yoğun biçimde bombalandı. Mutu ve Dağyolu Jandarma karakolu arasında kalan dağlık ve ormanlık alanın birçok yerinden dumanların yükseldiği görüldü. Askerleri taşıyan minibüse yönelik saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların, daha önce de Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde 9 askerin bombalı saldırı ile şehit edilmesi eylemine katılan grup olabileceği belirtiliyor.

EKMEK VE ERZAK ŞOFÖRLERİNİ KAÇIRDILAR

Öte yandan 14 Eylül günü AKP Tunceli il Başkan yardımcısı ve işadamı Ali Aşkın'ın kaçırılmasından sonra, Nazimiye İlçesi'ne bağlı Dereova Köyü yakınlarında yol kesen teröristler, durdurdukları 2 aracın şöförlerini yanlarına alarak ormanlık alana doğru kaçtı. Kaçırılan Burhan Aslan'ın bölgedeki askeri karakolllara ekmek taşıyan Nazimiye'deki bir fırına ait aracın sürücüsü olduğu, diğer sürücü Abdulmuttalip Açıkgöz'ün ise, Nazimiye İlçesi'ndeki karakollara erzak taşıyan özel bir şirkete ait aracı kullandığı bildirildi. PKK'lıların 2 şoförü kaçırdığı Dereova Köyü kırsalındaki Sevdin ormanlarına helikopterle asker indirilirken, Kars'tan, Nazimiye İlçesi'ne gelen Piyade Taburuna bağlı yüzlerce asker de bölgeye takviye olarak sevk edildi.

Askeri yetkililer, son günlerde Tunceli kırsalında eylemlerini tırmandıran teröristlerin özellikle Pülümür vadisi, Kutuderesi, Dokuzkayalar ile Pülümür ve Nazimiye ilçeleri kırsal alanında yoğun faaliyette bulunduklarını, operasyonların ise ağırlıklı olarak Dokuzkayalar, Kutuderesi, Sevdin Ormanları, Pohus vadisi, Mutu ve Dağyolu bölgelerinde yoğunlaştırıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem