PKK 8 Kişiyi Kaçırdı

Van'ın Başkale ilçesinde 8 vatandaş PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığı, Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçelerindeki çatışmalarda 7 teröristin etkisin hale getirildiği bildirildi.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeley

PKK 8 Kişiyi Kaçırdı



Van'ın Başkale ilçesinde 8 vatandaş PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığı, Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçelerindeki çatışmalarda 7 teröristin etkisin hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyurulara göre, alınan bir ihbar üzerine bölgede yapılan incelemede Van'ın Başkale ilçesinde 31 Temmuz 2007 tarihinde 8 vatandaşın terör örgütü mensuplarınca kaçırıldıkları belirlendi.

Tunceli'nin Hozat ilçesi dağlık arazi kesiminde, dün güvenlik güçlerinin ''Dur'' ihtarına, terör örgütü mensuplarının ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bir kadın terörist; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, içerisinde teçhizatının yer aldığı bir adet sırt çantası ile etkisiz hale getirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi dağlık arazi kesiminde de güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirilirken 22 muhtelif şarjör, 2 el telsizi, bir büyük telsiz, alarm sirenleri, 14 nüfus cüzdanı, 15 elektrikli fünye, 2 el dürbünü, bir adet soğuk iklim elbisesi ile muhtelif eşyalar ele geçirildi. Hakkari'nin Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde ise terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınak içerisinde, 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 10 fişek ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği kasaturası bulundu

AA

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem