Pizzalar neden bu kadar pahalı?

Bazı ürünler var ki neden pahalı olduklarını anlayamıyoruz. Tıpkı pizzalar gibi... Maliyetleri bu kadar düşük olmasına karşın pizzalar neden bu kadar pahalı?

Pizzalar neden bu kadar pahalı?

HABER61 - HABER SERVİSİ

20-25 TL'ye kadar içinde kavurma olan pideleri yiyebiliyorken, maliyeti 10 TL'yi geçmeyen pizzalara neden bu kadar para veriyoruz?

İşte bu sorunun yanıtını eski pizzacılar ekşi sözlükte açılan bir başlıkta anlattı. Pizzaların maliyetinde istediğin kadar malzemelerin yanına kira ve işçilik bedeli koy yine de 30-40 TL'den aşağı yiyemezsiniz.

Eski bir pizza dükkanı olan vatandaşın görüşüne göre, bir orta boy pizzanın toplamda maliyeti maksimum 6-7 TL'dir. Fakat eğer bir ürün toplum nezdinde pahalı olarak algılanmışsa bu fiyatların düşmesini engeller. İşte pizza tarzı ürünlerde yaşananda bundan ibaret. Ne kadar maliyet az olursa olsun, fiyatın kalma sebebi pizza dükkanları sahipleridir.

Pizzanın gıda sektöründe kar oranı en yüksek 3 üründen biri olmasının nedenlerinden biri de budur aslında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler