Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi başvurularında rekor

Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi almak için bir günde yapılan başvurularda rekor kırıldı.

Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi başvurularında rekor

İçişleri Bakanlığından, pasaport, kimlik ve sürücü belgesi almak için gün içerisinde ülke genelindeki nüfus müdürlüklerine 147 bin  243 başvurunun yapıldığı bildirildi. 

İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından, 81 ildeki nüfus  müdürlüklerinden yapılan pasaport, kimlik ve sürücü belgesi başvuru sayılarına  ilişkin bilgi paylaşıldı.

Buna göre, il ve ilçe nüfus müdürlüklerinden üç belge tipi için bugün  147 bin 243 adet başvuru yapıldı. Bu başvuru sayısının, bir günde yapılan en yüksek başvuru sayısı olduğu belirtildi.

Müdürlüklere yapılan kimlik başvurusu sayısının 99 bin 722, sürücü  belgesi başvurusunun da 35 bin 473 olarak belirlendiği bildirildi.

Bakanlık, rekor sayıda belge başvurusu alan Nüfus ve Vatandaşlık  İşleri Genel Müdürlüğünü tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler