Paralel soruşturması ile ilgili şok açıklama

Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 20 yıl İstihbarat Şube’de çalışan Başpolis Ebubekir Gül, “Binlerce kişiyi dinledim” diye konuştu. ’Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşt

Paralel soruşturması ile ilgili şok açıklama
Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 20 yıl İstihbarat Şube’de çalışan Başpolis Ebubekir Gül, “Binlerce kişiyi dinledim” diye konuştu.
 
’Paralel yapı’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ‘yasadışı dinleme’ ayağında gözaltına alınan şüphelilerden 10’u dün tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şüphelilerden 4’ü tutuklanmış, 6’sı ise haklarında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.
 
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, mahkeme sorgularında yaşanan süre krizini aşmak için tutanağa her şüphelinin kaçta savunmaya başladığını ve kaçta bitirdiğini detaylı olarak yazdı.
 
İfadesinde emekli polis memuru olduğunu söyleyen Ebubekir Özer, 20 yıl istihbarat şubede çalıştığını ve görevini de yasadan kaynaklanan hak ve yetkiler çerçevesinde yaptığını belirtti. Özer, savunmasında, “İletişimin tespiti gerekiyor ise sıralı amirler olarak kısım ve büro amirleri tarafından şube müdürünün imzası ve onayı ile ilgili mahkemelerden dinleme kararı alınır, bu kararda İstihbarat Daire Başkanlığı’na ve TİB’e gönderilir” dedi. Görevini kötüye kullanmadığını, sahtecilik yapmadığını söyleyen Özer, “Yaptığım dinleme ve izleme görevi benim dahilimin olmadığı alınan mahkeme kararlarına dayalı olarak yapıldığından herhangi bir suç unsuru içermemektedir” diye konuştu.
 
“MAHKEME KARARLARINI GÖRMEDİM”
 
Komiser Yardımcısı Hasan Aladağ, 2006-2011 yılları arasında İstanbul İstihbarat Şube’de çalıştığını söyledi. Dinleme kararlarının sıralı amirlerin imzası ile alındığını ifade eden Aladağ, “Mahkeme kararlarını fiziken görmediğim gibi mahkeme kararlarının kim hakkında alındığı hususunu bilmem mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Aladağ, kendisine sorulan “Fikret Bila’yı dinlediği” yönündeki soruyu ise, “Fikret Bila ismini veya onun dinlendiği Fikri kod adını görmediğini ve görmesinin de mümkün olmadığını” söyleyerek yanıtladı.
 
“27 KİŞİYİ USULSÜZ DİNLEMEKTEN AÇIĞA ALINMIŞ”
 
Komiser Yardımcısı iken 2 ay önce 27 kişi hakkında usulsüz dinleme yaptığı gerekçesiyle açığa alındığını anlatan Alioğlu, “İletişimin tespiti yoluna gidilmesi gerektiğinde sıralı amirlerden başlamak suretiyle mahkemelerden şube müdürünün imzası ile talep yapılır. Dinleme kararı mahkemeden alındıktan sonra TİB’e gönderilir. Milletvekili Özcan Yeniçeri ve eski milletvekili Ümit Özdağ’ı dinlediği iddiası sorulan Alioğlu, “Mahkemeden alınan kararlarla yapılan dinlemedir” dedi.
 
“BİNLERCE KİŞİYİ DİNLEDİM”
 
20 yıl İstihbarat Şube’de çalışan Başpolis Ebubekir Gül, sıralı amirlerin imzasıyla mahkemelerden alınan kararlarla dinleme yaptığını söyledi. Binlerce kişiyi dinlediğini belirten Gül, “Uzun süre
 
dinleme işi yaptığımdan binlerce kişi dinlediğimden dinlediğim kişileri hatırlamam mümkün değildir. Ancak dinlemeler mahkeme kararı ve usulüne uygun bir şekilde yapılmıştır” diye konuştu.
 
“SABRİ UZUN’U DİNLEME FORMUNU BEN İMZALADIM”
 
Mahkemede ifade veren şüpheli komiser Fürkan Donkar, 5 yıl istihbarat büroda çalıştığını söyleyerek sıralı amirlerin imzasıyla dinleme kararları alındığını belirtti.
 
Donkar, “Emniyet Müdürü Emin Arslan ile ilgili olarak o dönemde Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğuna dair gelen ihbarlar ve başka şubelerden gelen yazılardan dolayı talepte bulunduk. Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun hakkında da aynı hususlar var. Bu nedenle masa amiri olarak talep formunu imzaladım. Mahkeme kararına dayalı olarak yaptığımız dinlemelerdir” diye konuştu.
 
“MÜGE ANLI’YI DİNLEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM”
 
Komiser Yardımcısı Hacı Şerif Erikmen, “Latif Erdoğan isimli şahsı son bir senedir televizyonda gördüğüm kadarıyla biliyorum. Kendisiyle ilgili dinleme yaptığımızı hatırlamıyorum. Müge Anlı isimli şahsı televizyondan tanıyorum. Kendisiyle ilgili dinleme yaptığımızı hatırlamıyorum” diyerek sıralı amirlerin imzasıyla dinleme yaptıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem