Özak: Korsanlar bile daha insaflı

Devlet Bakanı Faruz Nafiz Özak, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırı üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail askerlerini ''korsana'' benzettiğini belirterek, ''Korsanlar bile bunlardan daha insaflı'' dedi.47. Uluslararası Ka

Özak: Korsanlar bile daha insaflı

Devlet Bakanı Faruz Nafiz Özak, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırı üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail askerlerini ''korsana'' benzettiğini belirterek, ''Korsanlar bile bunlardan daha insaflı'' dedi.

47. Uluslararası Kayak Federasyonu Kongresi'nin gala gecesine katılmak üzere Antalya'ya gelen Bakan Özak, Antalya Havalimanı'nda Vali Ahmet Altıparmak tarafından karşılandı. Bir süre VIP salonunda dinlenen Özak, çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Özak, İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemilere saldırısıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere tüm yetkili makamların gerekli açıklamaları yaptıklarını söyledi.

Saldırıyı, ''insanlık dışı'' diye nitelendiren Özak, ''Korsanla benzetme yapmış Dışişleri Bakanımız ama korsanlar bile bunlardan daha insaflı. Uluslararası sularda, sadece insani yardım için giden bir konvoya yapılan bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bununla ilgili gereken her şeyi hükümetimiz yapmakta kararlı'' diye konuştu. Bakan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerek İslam Konferansı Örgütü, gerek AB, gerek BM Güvenlik Konseyi'nde yaptırımlar için harekete geçildi. Büyük Türk milleti ve devleti olarak bize yakışır vakar içinde davranmamız gerekiyor. Olay değerlendirilip gereken yapılır. O bakımdan sayın Başbakanımızın da dönmesini bekliyoruz. Bu anlatması ve tarifi zor, insanlık dışı bir vahşet. Sanırım bütün dünya bunu değerlendirecektir. Dünyadaki değerlendirmeleri de takip edeceğiz. Biz her zaman haklının, doğrunun yanında olacağız. Rüzgar eken fırtına biçer diye düşünüyorum.''

-İSKENDERUN'DAKİ TERÖR SALDIRISI-

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İskenderun'daki terör saldırısından dolayı da büyük üzüntü yaşadıklarını bildirdi.

''Evlatlarımızı kaybettik'' diyen Özak, ''Bu mücadeleyi biz devlet ölçülerinde yapmaya devam edeceğiz. Bu terör mücadelesidir, topyekün mücadeledir. Ailelere baş sağlığı, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gereken yapılıyor, yapılacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler