Öyle bir tokat attı ki!

Profesyonel Amerikan futbolu takımı Baltimore Ravens'de forma giyen Ray Rice'ın nişanlısını dövdüğü görüntüler şoke etti.Asansörde yaşanan olayın ardından Baltimore Ravens, Rice ile olan 40 milyon dolarlık sözleşmesini iptal etti. Ayrıca Ulusal Futbol Lig

Öyle bir tokat attı ki!

Profesyonel Amerikan futbolu takımı Baltimore Ravens'de forma giyen Ray Rice'ın nişanlısını dövdüğü görüntüler şoke etti.

Asansörde yaşanan olayın ardından Baltimore Ravens, Rice ile olan 40 milyon dolarlık sözleşmesini iptal etti. Ayrıca Ulusal Futbol Ligi (NFL) Rice'ın lisansını süresiz askıya aldı. Obama'nın "Gerçek erkek, kadına el kaldırmaz" yorumu gündeme bomba gibi düştü.

BİR AY SONRA EVLENDİLER

Geçen şubatta gerçekleşen olaya ait kamera görüntülerinde Rice'ın bir asansörde nişanlısı Janay Palmer'ın yüzüne ve sol eline yumruk attığı görülüyor. Kendinden geçen ve yere yığılan Palmer, Rice tarafından otel odasına sürüklenerek götürülüyor. 27 yaşındaki Rice, Palmer ile olaydan yalnızca bir ay sonra, 28 Mart'ta evlenmişti. Video görüntülerini ortaya çıkaran otel çalışanı ise NFL'nin Rice'a ceza vermeden önce videoyu gördüğünü açıkladı.

Baltimore Ravens de Rice'ın kontratına son vermesinin ardından, Twitter'da Rice ile takımın ilişkisinin kesildiğini bildirdi. Olayın ortaya çıkınca gözaltına alınan Rice, aile içi şiddet ve saldırıda bulunmak gerekçesiyle 500 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Rice'ın suçlu bulunduğu takdirde 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği de kaydedildi. NFL'nin müdürü Roger Goodell, cezanın az olduğunu belirterek, Rice'ın daha büyük bir ceza alması gerektiğini savundu.

3'TE BİRİ ŞİDDET MAĞDURU

Öte yandan ABD Felaket Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan Ulusal Eş ve Cinsel Şiddet Araştırması'nda ABD'li kadınların üçte birinin eşlerinden şiddet gördüğü ortaya çıktı. Geçen hafta sonuçları kamuoyuna duyurulan araştırmaya katılan kadınların yüzde 31'inden fazlasının eşinden fiziksel, cinsel ve psikolojik zarar gördüğü ve yüzde 22.3'ünün de eşleri tarafından darp edildiği belirtiliyor.

Araştırmada kadınların en çok uğradığı şiddet türlerinin ise bir yere doğru fırlatılmak, yumrukla veya sert bir cisimle saldırıya uğramak şeklinde gerçekleştiği kaydedildi. Sosyolojik çalışmanın raporunda ayrıca ABD'deki kadınların yarısının hayatlarında en az bir kere eşleri tarafından sözlü şiddete ve psikolojik baskıya maruz kaldığı da aktarılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem