ÖTV indirimi bugün sona eriyor! ÖTV İndirimi uzatılacak mı?

KDV ve ÖTV indirimlerinin bitmesine sayılı saatler kaldı..

ÖTV indirimi bugün sona eriyor! ÖTV İndirimi uzatılacak mı?

Geçtiğimiz aylarda başlatılan KDV ve ÖTV indirimleri sona eriyor. 2018 yılının Kasım ayında başlatılan ardından tarihi iki kez uzatılan indirimler bugün bitiyor. 

Başta mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde uygulamaya konulan KDV ve ÖTV indirimlerinin bitmesine sayılı saatler kaldı. Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı, beyaz eşya ve ticari araçlarda uygulanmaya konan indirimler özellikle eşyalarını yenilemek isteyenler için son gün bugün.

Daha önce iki kez uzatılmıştı

2018 yılı son çeyreğinde başlatılan, önce 31 Aralık ve 31 Mart'a kadar uzatılan düzenleme, 30 Haziran günü sona eriyor. Uygulamaya göre, mobilya sektöründeki KDV oranı yüzde 18 yerine, yüzde 8 olarak uygulanırken, beyaz eşyadaki ÖTV oranları da sıfır olarak baz alınıyor.

Öte yandan, konut satışlarında KDV oranı 31 Aralık 2019'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak uygulanacak. Tapu harçlarında daha önce yüzde 4'ten 3'e indirilen oran yıl sonuna kadar devam edecek.

"ÖTV İNDİRİMİ YILSONUNA KADAR DEVAM ETMELİ"

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ülke ekonomisinde de çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kredi kartlarındaki taksit sayısının artırılması, piyasaya canlılık kazandırmak için atılan adımlardan biri olmuştur. Durağanlığın aşılmasında bunların şart olduğunu hepimiz görüyoruz. ÖTV oranlarının yılsonuna kadar kalan 6 aylık dönemde de düşük olarak devam etmesi beyaz eşya, otomobil ve elektronik  sektörleri tarafından talep edilmekte. Mevcut durumun sürdürülebilmesi adına piyasaların en azından sene sonuna kadar rahat geçmesi için şarttır. Bu gerçekleştiği takdirde çarklar dönecek ve çarkların dönmesi de ülkede en büyük sorunlardan istihdamı canlı tutmaya yarayacaktır. İstihdamın canlı tutulması gerçekten şu dönemde çok hassas bir konudur. Bütün hassasiyetimizi, gayretimizi, işçi çıkarmak değil işçi almak konusunda göstermeliyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem