ÖSYM'de güvenlik önlemleri

KPSS’deki iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde polislerin günlerce arama yaptığı TestAraştırma Geliştirme Birimi'nde (TAB) güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.Çalışanlar birime elektronik taramadan geçerek g

ÖSYM'de güvenlik önlemleri

KPSS’deki iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde polislerin günlerce arama yaptığı TestAraştırma Geliştirme Birimi'nde (TAB) güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

Çalışanlar birime elektronik taramadan geçerek girebiliyor. ÖSYM Başkanı’na da aynı uygulama yapılıyor. TAB’a cep telefonu dahil her türlü elektronik cihaz ile sinyal iletebilecek diğer araç gereçler sokulamıyor.

TAB’da kamera sayısı artırılırken, internet bağlantıları da kesildi. Ayrıca, TÜBİTAK’tan getirilen ve veri tabanında gerçekleştirilen işlemleri kaydeden programlar da sisteme yüklendi. Böylece, kimin ne yaptığının gözlenebilmesi amaçlanıyor.

TAB’a sadece bu birimde çalışanlar ile ÖSYM Başkanı girebiliyor. Bilgi İşlem Merkezinde de benzer önlemler alındı. Böylece hem soruların hazırlandığı hem de yerleştirme işlemlerinin yapıldığı birimlerde "elektronik yalıtım" yapılması hedefleniyor.

TAB’ın "Öğrenci seçme ve yerleştirme işleri ve sınavları için kullanılacak testleri ve benzeri ölçme araçlarını hazırlama, bu testlerin ve ölçme araçlarının geçerlilik ve güvenirliklerini artırmak için araştırma ve geliştirme çalışmaları yapma, değişik amaçlara yönelik yeterlik testleri hazırlama" görevleri bulunuyor.

Bilgi İşlem Merkezi de "Yükseköğretime öğrenci seçme ve yerleştirme işleri için yapılan değerlendirme, sıralama, seçme ve yerleştirme işlemlerini tasarlamak, düzenlemek, uygulamak; öğrenci seçme ve yerleştirme işleriyle ilgili istatistik çözümleme ve araştırmaları gerçekleştirmek için gerekli tüm bilgi işlem hizmetlerini sağlamak" görevlerini yürütüyor.

Bu arada, KPSS’deki iddialar nedeniyle iptal edilen ve 31 Ekim 2010’da yeniden yapılacak olan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda da ilave güvenlik önlemleri alınacak. ÖSYM, yaklaşık 280 bin adayın katılacağı sınavda çalışacak görevli sayısını artıracak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler