Ortahisar BYPASS edildi!

Ortahisar belediye Meclisi CHP grup Başkanı Turgay Şahin son günlerin sıcak tartışma konusu stat dışında kalan Akyazı Spor Kompleksi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesi önerisiyle ilgili yaşanan süreçte hukuka aykırı işlem yapıldığı

Ortahisar BYPASS edildi!

Ortahisar belediye Meclisi CHP grup Başkanı Turgay Şahin son günlerin sıcak tartışma konusu stat dışında kalan Akyazı Spor Kompleksi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilmesi önerisiyle ilgili yaşanan süreçte hukuka aykırı işlem yapıldığını kaydetti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun isim önerisini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne getirmesini eleştiren Şahin, “Akyzı Mahalle'dir. Böyle bir kararın müspet ya da menfi Ortasihar Belediye Meclisi'nde görüşülmesi lazımdı. Bu şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu Ortahisar'ı bypass etmiş oldu. Burada açık bir yetki aşımı söz konusudur. CHP'li meclis üyelerimiz de bunun farkında olup toplantı esnasında olaya müdahale etmeleri gerekirdi. Bu kadar büyük bir hatanın gözden kaçması kabul edilemez. Böyle bir şey olabilir mi? Of'taki parka Büyükşehir Belediye Meclisi olarak sen karar verebilir misin? Asla verilemez. Kararı oranın meclisi verir. Kanun bu konuda oldukça açıktır. Sayın Gümrükçüoğlu yetkisini aşarak işgüzarlık yapmıştır. Bundan sonra Akyazı Spor Kompleksi'ne Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından verilecek isim hukuka aykırı olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler