Örs kanayan yaraya parmak bastı "Neden Trabzon hattı pahalı?"

Hüseyin Örs "Trabzon uçakları neden pahalı? THY sefer sayısını arttırsın" dedi.

Örs kanayan yaraya parmak bastı "Neden Trabzon hattı pahalı?"

Trabzon hattı uçak biletleri fiyatlarının yüksek olması ile ilgili 23 Mayıs tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi veren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, konuyu bu kez Meclis gündemine taşıdı.

Dünya genelinde turist sayısının yükselmesinde en önemli faktörünün havayolu ile ulaşım imkânlarının artması olduğunu belirten Örs; "Son zamanlarda özellikle Trabzon’a yapılan uçak seferlerinde pahalılık sektör adına yaşanılan en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu durum Trabzon şehrinin ekonomisini ve turizmini olumsuz yönde etkilemektedir." dedi. 

Devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarını arttırması gerektiğini söyleyen Dr. Hüseyin Örs; "Trabzonlu hemşehrilerim, Trabzon'a gidiş ve Trabzon'dan dönüş uçak biletlerinin pahalı olmasından şikâyetçidir. Trabzonla yaklaşık aynı mesafedeki diğer şehirlere kıyasla Trabzon uçuşları neden pahalıdır? Özellikle yaz mevsimiyle birlikte seyahatlerin daha da artacağı düşünülürse piyasanın insafına terk edilen uçak bileti fiyatlarının Trabzon ve diğer şehirlere yapılan uçak seferleri sayısıyla da ilişkili olduğu dikkate alınarak devlete ait hava yolu firmalarının sefer sayılarının artırılmasına yönelik bir çalışma bu mağduriyetin giderilmesi noktasında son derece önemlidir." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler