Organik Karpuz Yetiştiriliyor

Trabzon'nun Araklı ilçesinden Zonguldak'ın Devrek İlçesinin Eğerci beldesine tekstil işinde çalışmaya gelen Hasan Yakup Cebioğlu ve Muhammet Üçüncü toprakları çok verimli olan beldede komşularının kullanmadığı bahçeyi izinli olarak kullanarak pazar ihtiya

Organik Karpuz Yetiştiriliyor

Trabzon'nun Araklı ilçesinden Zonguldak'ın Devrek İlçesinin Eğerci beldesine tekstil işinde çalışmaya gelen Hasan Yakup Cebioğlu ve Muhammet Üçüncü toprakları çok verimli olan beldede komşularının kullanmadığı bahçeyi izinli olarak kullanarak pazar ihtiyaçlarını kendileri yetiştirdikleri ürünlerden karşılıyorlar.

Trabzon'un Araklı ilçesinden 7 yıl önce Eğerciye gelen Cebioğlu ve Üçüncü isimli iki girişimci, zamanla beldede birçok tarlanın boş durduğunu ve bunların niye ekilmediği öğrenirler. Genel olarak tarla sahiplerinin gurbete çıktığını öğrenen Cebioğlu ve Üçüncü, komşularından tarlayı işlemek istediklerini söylediklerinde olumlu cevap alırlar.

Cebioğlu ve Üçüncü, burayı bahçeye çeviriler. İşledikleri yerde karpuz, kavun, salatalık, mısır, biber ve domates yetiştirmeye başlayan ikili pazardan alacakları ürünleri kendi bahçelerinde yetiştirdikleri için beldede yaşayan birçok kişiye beldede karpuz ve kavun yetiştirilebiliyormuş bilgisini edindirdiklerini söylöyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem