Org. Aslan Güner'i yalanladı

Kanaltürk televizyonuna konuşan Semra Özal Turgut Özal'ın limonata ile öldürüldüğünden şüphelendiğini belirtirken Genelkurmay ikinci başkanı Aslan Güner'in ambulansla ilgili açıklamalarını da boşa çıkardı.8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Gen

Org. Aslan Güner'i yalanladı

Kanaltürk televizyonuna konuşan Semra Özal Turgut Özal'ın limonata ile öldürüldüğünden şüphelendiğini belirtirken Genelkurmay ikinci başkanı Aslan Güner'in ambulansla ilgili açıklamalarını da boşa çıkardı.

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Genelkurmay ikinci başkanı Aslan Güner'i açığa düşüren bir açıklama yaptı. Güner daha önce Ahmet Özal'ın iddialarına da eksik cevap vermişti. Özal'ın "Babamın başyaverliğini yapan Aslan Paşa bana 17 yıldır neden randevu vermiyor?" sorusunu cevaplandırmamıştı.

 Kanaltürk televizyonunda bir programa katılan Semra Özal, Turgut Özal'ın içtiği bir limonatayla öldürüldüğünden şüphelendiğini belirterek şunları söyledi: " (17 nisan 1993, Turgut Özal'ın öldüğü gün) sabahleyin kalktık, Turgut Bey tıraş oldu, duşunu yaptı. Ben de kahvaltı hazırlamıştım. Yürüme bandına hiç çıkmadı. Ve biz konuşa konuşa kahvaltı masasına doğru ilerliyorduk.

Hemen arkamdaydı. Bir anda, konuşurken, oturma odasına geçmek üzereyken, o aralıkta küt diye düştü.

Düşünce hemen çevirdim, ağzından beyaz bir köpük geliyordu. Bağırdım, "doktor, çabuk yetişin" diye... İlk gelen, orada hazır bekleyen garson oldu.

Ondan sonra öbür iki garson ve aşağıdan deniz albayı vardı, yaver... Bir de o geldi... başka kimse yoktu. En son, bizim başyaver geldi. Başyaverle birlikte kucakladılar. İki yaver, iki garson kucakladılar, kapıdaki arabaya götürdüler. Ne ambulans vardı, ne de doktor...

Ben hastaneye giderken yolda gördüm, doktor geliyordu... Kucaklayıp götürdüler.

Herkes bir şeyler konuşuyor, tamamen uydurma, tamamen yalan...

Ambulans olsaydı, bir sedye getirip onu öyle alırlardı. Sedye gelmedi. onu yaverler ve garsonlar kucakladı, götürdüler.

Bir de hastaneye girişi var. Hastaneye de iki kişi kollarından tutup sürükleyerek sokuyorlar. ambulans olsa sedyeyle sokmazlar mıydı? Ambulans olmadığına eminim. Zira evden almaya bir sedye gelmedi. Hastaneye de sedyeyle girmedi."

Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner ise daha önce yaptığı açıklamada Turgut Özal'ın köşkün envanterindeki ambulans ve korumalarla hastaneye kaldırıldığını belirtmişti.

Ahmet Özal babasının ölümüyle ilgili olarak, "Babam öldüğünde yanında başyaveri Arslan Güner vardı. Ondan randevu istedim ama 17 yıldır cevap gelmedi" iddialarıyla ilgili olarak, "Sekizinci cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmesi dışında vefatla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili özel bir bilgiye sahip değilim" demişti.

Orgeneral Güner ise '8'inci cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın başyaveri' imzasıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer vermişti:

a) Halen de geçerli olan köşk mevzuatı gereği, sayın cumhurbaşkanı'nın sağlık hizmetiyle ilgili sorumluluk başyaver'de değil, genel sekreterlik idari yardımcılığı'ndadır.

b) Olay olduğunda 8'inci cumhurbaşkanı, köşk'ün envanterindeki ambulans ve korumalar eşliğinde hastaneye götürülmüştür.

c) Cumhurbaşkanı, doğrudan hacettepe üniversitesi hastanesi'nin acil kısmına götürülmüştür. dolayısıyla önce gata'ya götürülerek zaman kaybedildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

ç) Olayın ilk anında 8'inci cumhurbaşkanı'nın yanında eşi hanımefendi, daha sonrasında da önce hizmetliler ve korumalar, bilahare nöbetçi yaver gelmiştir. başyaver olay yerine geldiğinde ise cumhurbaşkanı'nın yanında en az altı kişi bulunmaktaydı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem