Ömer Yıldız’dan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gönderme; "Mahkeme çık desin sabah çıkarım”

Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız’dan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gönderme; “O arkadaşla problemim yok yanlış yolda gidiyor”

Ömer Yıldız’dan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gönderme; "Mahkeme çık desin sabah çıkarım”

Haber61/Haber Servisi - Özel Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, basınla üniversite yönetimi  arasında yapılan istişare toplantısında, dert yandı, belediye yöneticilerini eleştirdi.

Özel Avrasya Üniversitesi’nin Yomra yerleşkesinde milli emlakın mülkü olan 46 dönüm arazi için mahkemeye giden Yomra Belediyesine cevap veren Ömer Yıldız, çarpıcı ifadeler kullandı. 

“Cumhuriyetten sonra Trabzon’a en büyük yatırımı Özel Avrasya Üniversitesi yapmıştır.  1 katrilyondan fazla katkı sağlamıştır” diyen Özel Avrasya Başkanı Ömer Yıldız, “ Bize en büyük desteği Trabzon medyası verdi. Ama samimi ortamda söylemek isterim ki bu son olayda bize biraz destek olmadınız. Sitem ediyorum.” dedi. 

TRABZONLULARI İSTANBUL’A GİTMEKTEN KURTARACAKTIK 

Ömer Yıldız’dan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a gönderme; “Sitem neden ediyorsunuz diyorlar. Etmeyeyim ne yapayım” diyen Yıldız, "150 milyon liraya Bilim Köyü projesini hazırlattım. 7 bin m2 kültür merkezi, 800 kişilik opera bale salonu projesi hazırlattım. Ama her nedense bu projeleri hayata geçiremedim. Çünkü bir türlü imar işleri düzelmedi! Başlayamadık. Tıkandık kaldık. Tıp fakültesi kurmak istedim. Firma ile anlaştım. Bir büyük özel hastane. Ama 5 yıl boyunca imar tadilatıyla uğraştık. Trabzon’dan insanları İstanbul’a gitmekten kurtacaktık. Olmadı! 5 yıl uğraştıktan sonra özel hastane firması vazgeçti” şeklinde konuştu.

AVRASYAYI KÜÇÜK İŞLERLE UĞRAŞTIRMAYIN 

Yıldız şunları söyledi;

“2 yıl önce kurulan üniversite (Şehir Üniversitesi) geçenlerde gündeme geldi. O üniversitesi ile aynı dönemde öğrenci aldık. Öğrenci sayımız aynı! 500 milyona yakın borcun var.  Bizim arkadamızda kimse olmadan, 400 milyondan fazla yatırıma yaptık borcumuz yok, kasamızda paramızda var. Demekki biz iyi yoldayız. Destek olunsaydı 25 bin öğrenci hedefine ulaşırdık. Yine ulaşacağız. Ama burada herkese ve basına da görev düşüyor. Avrasyayı küçük işlerle uğraştırmanın hiçbir anlamı yok” Yomraya zorla girmedik. 2008 yılında belediye başkanı ve meclis üyelerinin kararıyla bize milli emlak arsası tahsis etti. Diyelim ki o belediye bizi kayırdı, kolladı, böyle söylentiler var. Bakın ben belediye başkanlığı dönemimde Maçka’da belediye arazisini, üniversiteye tahsis ettim, sonra yurt açtım içini donattım, ‘Maçka’ya yeterki meslek yüksek okulu gelsin’ diyerek yaptım. Maçka’da üniversite açtık halen eğitime devam ediyor. Burada bize bir şey verilmedi. Bütün ilçeler bize müracat ediyor ilçemize okul yapın diye.

Yomra’ya ikinci yerleşke yaptık.  O günkü parayla 60 milyon harcadık. Yazıyorlar Avrasya yolsuzlukla artı kanunsuz geldi. Kim yaptı ya! Kimse bunu diyemez! Ben hayatım boyunca kanunsuzluğa, yolsuzluğa bulaşmamış adamım. Haksız yere sanki biz orayı işgal ettik gibi gösteriliyor. KTÜ’nün arazileri kimin? Milli emlakın arazileri... Trabzon üniversitesinin yerleri kimin? Orası Yomra halkına aitmiş orası e saydıklarım kime ait? Onlarda Trabzon halkına ait. O zaman çıksınlar ordan Trabzonlular gitsin top oynasın! Bu başka biryerde olsaydı Avrasya’ya sahip çıkılırdı. Aranızda buna yazı yazan cevap veren de olmadı size de sitem ediyorum. 2 bin 271 öğlemiz var orada.

NEDEN SUSUYORSUNUZ?

Bakın benim kimseyle sorunum yok. O arkadaşı başkanlığa seçilince (Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık) tebrik ettim hayırlı olsun dedim.  Elimden ne geliyorsa Yomra halkı için projelerine destek olurum dedim. Ama herkese sitem ediyorum. Bu Avrasya hepimizin neden sahip çıkılmıyor? Sivil toplum örgütleri neden konuşmuyorlar! Neden susuyorlar? Bizim yapmak istediğimiz hizmettir.

AÇIN ÖNÜMÜZÜ

Ben oraya (Yomra) işgale gitmedim.  Belediye meclisinin talebi üzerine gittik. Mahkeme tahliye talep etti. Şu anda bir üst mahkemede. İtiraz ettik.  Mahkeme bize çıkın derse sabahı  çıkarım. Ama bundan Yomra halkı zarar görür! Bizim Yomralılarla problemimiz yok. O arkadaşlarımızla da problemimiz yok. Ama yanlış yoldalar. Açın önümüzü... Orayı aldığımızda çöplüktü. Benim o arkadaşla (Mustafa Bıyık ) hiçbir problemim yok. Bizim bundan sonra muhatabımız Valiliktir. Burası milli emlakındır. Yomra halkı kavgadan bıkmıştır. Dün Ibrahim Sağıroğlu diyordu ‘buranın sahibi benim’ e 9 ay sonra o arkadaş da ‘buranın sahibi benim’ diyor. Yomra’ya gidin bakın. İnsanlar üniversite için gelip yatırım yaptılar. Gidin bakın insanları ürkütmeyin. Gelsinler yatırım yapsınlar. Biz dargın değiliz. Biz üniversiteyiz. Rektörümüzle gelir görüşür.  Bir daha bu konuyu konuşmayacağım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem