Öldürülen Kadınlar İçin Gözü Kapalı Eylem

Samsun'da kendilerini Türkçü-Turancı olarak adlandıran bir grup, Türkiye'de öldürülen bazı kadınları temsilen, gözlerini siyah bant ile kapatarak eylem yaptı. İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde toplanan onlarca kişi İstanbul'da belediye otobüsüne yap

Öldürülen Kadınlar İçin Gözü Kapalı Eylem

Samsun'da kendilerini Türkçü-Turancı olarak adlandıran bir grup, Türkiye'de öldürülen bazı kadınları temsilen, gözlerini siyah bant ile kapatarak eylem yaptı.

İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde toplanan onlarca kişi İstanbul'da belediye otobüsüne yapılan molotof kokteyli saldırısında hayatını kaybeden Serap Eser'in öldürülüşünün yıl dönümünde basın açıklaması ve eylem yaptı. Türkiye'de öldürülen Serap Eser, Neşe Alten, Özgecan Arslan ve Aysun Altay'ı temsil olarak siyah giyinen bayanlar, gözlerine siyah bant takarak ve ellerinde temsil ettikleri kızların adının yazılı olduğu dövizleri tutarak caddenin ortasında ayakta beklediler.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkçü Turancılar Derneği Samsun Şube Temsilcisi Gökalp Özbilen, "Tarih, Türk kadınının kutsallığını kanıtlayan sayfalarla doludur. Görülmelidir ki düzen ne kadar yozlaşırsa yozlaşsın, kutsal Türk kadını töresizlikten doğan bu yozlaşmaya meydan okuyan mücadele örneği teşkil etmektedir. Yüzyıllarca gelen bu kutsallığın sebebi asil kandan başka bir şey ile açıklamaz. Ant içiyoruz Türk yöresini, Türk yurduna hakim kılacağız" dedi.

Grup, eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öldürülen Kadınlar İçin Gözü Kapalı Eylem

Öldürülen Kadınlar İçin Gözü Kapalı Eylem

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler